Årbok 2021 lansering og foredrag om historien til Sola politistasjon

Dato
26. oktober 2021
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Sola kulturhus

Billettene til dette møtet blir tilgjengelig 23. september. 

Sola historielag kommer ut med den 6. årgangen av Årboka deres. Den vil bli presentert for dere på møte og være til salgs. En av artiklene om Sola Politistasjon vil bli presentert mer i detalj.

Fredag 15. juni 2018 ble et 113 år gammelt sveitser hus på Grannes flyttet til ny grunnmur. Dette huset har en spesiell historie. Det ble nemlig tatt og brukt av politiet. Det er også et av få hus som ble brukt under krigen, som okkupasjonsmakten ikke har «ødelagt».

Allerede det første krigsåret ble det etablert en egen politistasjon på Sola. Hensikten var å regulere forholdene mellom de tyske okkupantene og de okkuperte områdene i Sola og de nærmeste kommunene. Skulle Sola folk dra lenger enn tre mil fra kommunen måtte de skaffe seg løyve fra Sola politistasjon, som ble etablert på Grannessletten sommeren 1940. Om noen skulle være misfornøyd med et eller annet i forbindelse med de tyske okkupantene, så skulle klagen leveres her. Etter hvert ble det innført nye restriksjoner og nye oppgaver ble gitt til denne «Norske Politistasjonen».

Varighet: ca 1 time og 30 minutter

Arrangør: Sola historielag, i samarbeid med Sola kulturhus

Vi ønsker at publikum skal føle seg trygge på våre arrangementer. Les mer om våre smitteverntiltak her.

Arrangør

Sola kulturhus
Telefon
51653460

Kontakt

Sola kulturhus