Abid Raja - min skyld - en historie om frigjøring

Dato
27. mars 2023
Tid
19:00 - 20:30
Sted
Sola kulturhus

Abid Raja er en samfunnsengasjert politiker og jurist, og tidligere kultur- og likestillingsminister. Med glimt i øyet og en rørende fortelling om sitt liv, fanger han publikum og gir rom for ettertanke.  

Før Raja ble heltidspolitiker jobbet han som advokat i mange år, var nemndleder i Utlendingsnemnda, jobbet som politiadvokat og var utsendt som diplomat ved den norske ambassaden i New Delhi. 

Politisk har Raja alltid vært opptatt av å skape samhold og fellesskap, til å inspirere, og til å bygge mentale broer mellom majoritetssamfunnet og nye landsmenn, og han er en aktiv og kjent samfunnsdebattant på flere arenaer.  

Abid Raja har gitt ut flere bøker – Selvbiografien “Talsmann” (2008), “Dialog. Om vold, undertrykkelse og ekstremisme” (2010) og selvbiografien “Min skyld. En historie om frigjøring” (2021) – En bok han fikk Bokhandlerprisen 2021 for og som i 2021 ble blant de mest solgte bøkene i Norge. I denne boken deler han ikke bare historien om et barn utsatt for omsorgssvikt og mishandling. Han deler også intime detaljer om en sykdom mange av oss kanskje ville ha holdt for seg selv. Han skriver også om sin kamp for kjærligheten, og strevet i sitt ekteskap.  

Abid Raja har en sterk tilstedeværelse på scenen, og fenger publikum med sin væremåte og sitt engasjement. Han forteller sin historie, men deler også sine dyrekjøpte erfaringer om hvordan å lykkes, selv om ting kan se helt mørkt ut.

Foredraget er basert på boken “Min skyld – en historie om frigjøring” (2021)

Varighet: ca. 1 time og 30 minutter

Arrangør

Sola kulturhus

Kontakt

Sola kulturhus