10-års markering for 22. juli

I år er det 10 år siden Norge ble rammet av terror.
Klikk for stort bilde

22. juli 2011 ble 69 mennesker drept på Utøya, deriblant mange barn og unge. Åtte ble drept i, og rundt regjeringskvartalet. Svært mange mennesker ble rammet, og kommuner over hele landet ble berørt.

Sola kirkelige fellesråd og Sola kommune har gått sammen for å lage en verdig 10-års markering for 22. juli i Sola.

21. juli ønsker vi deg velkommen til dialogsamtale, og 22. juli blir det minnegudstjeneste i regi av Sola menighet.

Dialogsamtale i Sola kirke

Dialogsamtalen strømmes direkte her fra kl. 19.

Markeringen skal først og fremst være til minne om de drepte, og i solidaritet med pårørende, overlevende og skadde. Men vi skal også snakke om veien videre.

–  Det som skjedde 22. juli 2011 var et målrettet angrep på Arbeiderpartiet og AUF. Samtidig var det et angrep på det norske demokratiet og mangfoldet vi har i Norge. Dette skal vi aldri glemme. Denne dagen, og i tiden etterpå, var vi alle preget av langt mer enn sorg. Vi var preget av sjokk, frykt og fortvilelse. Vi møtte terroristens hat med kjærlighet. Når det har gått noen år, skal vi tørre å snakke om det ufattelige, det grusomme, og vi skal tørre å ta et oppgjør med terroristens farlige tankegods, sier varaordfører i Sola kommune, Siv-Len Strandskog.

Kirken og andre hellige rom, har alltid vært et sted mange søker for trygghet, trøst og felleskap i kriser.

– I en krise blir gudshusene en sentral plass, uansett om man er troende eller ikke. Dette var tydelig den 22. juli 2011 da kirkene var åpne over hele landet, og det ble holdt mange markeringer der i tiden etterpå. Kirken er derfor et naturlig sted å avholde 10-års markeringen for 22. juli, sier Strandskog.

Program for dialogsamtale i Sola kirke onsdag 21. juli kl. 19.00 - 20.30

• Dørene åpner kl. 18.30
    Registrering, kaffe og noe å bite i
  • Kian Reme leder dialogsamtalen
    Tidligere dialogprest, var gruppeleder i Stavanger Arbeiderparti 22. juli 2011
  • Mubarak Ali
    Leder i Muslimsk fellesråd i Rogaland, og pårørende av overlevende fra Utøya
  • Siv-Len Strandskog
    Varaordfører i Sola kommune (Ap), var med i Rogaland Aps støtteapparat 22. juli
  • Tomas Mjelde Røsbak
    Prost i Tungenes Prosti
  • Inger Lise Hope
    Sang
  • Arfon Owen
    Piano

Minnegudstjeneste i Sola kirke torsdag 22. juli kl. 09.00 - 10.00

Minnegudstjeneste i regi av Sola menighet. Varaordfører Siv-Len Strandskog og prest Wenche Stavseth Viland deltar.

Også flere andre steder i Norge skal 10-årsdagen for 22. juli markeres. Kirkeklokker over hele landet ringer 22. juli kl. 12.00.