17. mai-aktiviteter for små og store

Har du enda ikke laget planer for nasjonaldagen sammen med barna? Vi har tips til leker og morsomme aktiviteter for barna for å lage en minnerik 17. mai-feiring.

Lag 17. mai-frokost sammen

På 17. mai i år har du tid til å sove litt lenger enn på en vanlig 17 mai-morgen. Du kan ha en lang frokost sammen med familie og venner, følge med på kommunens Facebookside og Solabladet klokken 08.00 og se flaggheising fra flere steder i kommunen. I Sørabygda vil skolene sende appellene som holdes ved flaggheisingen fra sine nettsider.

Planlegg for, og husk å handle inn til en god frokost sammen. På Google kan du finne mange oppskrifter og inspirasjon til alt fra pannekaker til klassisk 17. mai-frokost med eggerøre, laks og rundstykker.

Syng nasjonalsangen kl. 13.00

Kulturministeren har spurt om alle, både barn og voksne, vil bli med å synge nasjonalsangen sammen kl. 13. For å se startskuddet til dette, kan du høre sangen med korps på kommunens Facebook-side, og stemme i sammen. Vi synger første, syvende og åttende vers.

Finn på kjekke aktiviteter for barna

Barna vil nok savne både barnetoget, folketoget og å løpe etter russen for å be om russekort. Mange foreldre kommer sikkert til å finne på kreative ting sammen med barna i løpet av dagen.

Trenger dere litt ekstra inspirasjon, har vi i kommunen skrevet adjektivfortellingen «Barnas egen 17. mai-tale» og laget et ordspill. Disse finner du her:
Sola-ordleken (PDF, 23 kB)
Barnas 17. mai-tale (PDF, 179 kB)

Print ut, spill spillene og hold 17. mai-talene for venner og familie. Andre morsomme leker kan være limbo, lage en egen versjon av spillet kortskalle. Er dere flere familier samlet i nabolaget, kan dere jo også arrangere en kahoot-quiz.

Spill og leker sammen med pølser, is og kake kan bli en perfekt 17. mai-feiring. Inviter gjerne med venner, naboer eller familie, men husk å holde god avstand til hverandre og ikke være for mange samlet.

Følg med på ulike TV-sendinger gjennom dagen

Flere TV-kanaler og medier vil vise fine TV-sendinger fra dagen, hvor man kan se hvordan andre feirer dagen på en ny og annerledes måte. Følg med på kommunens nettsider og Facebookside, Solabladet, NRK, TV-vest og Aftenbladet.

17. mai-komiteen har også utfordret barn og unge solabuer til å lage egne TikTok-dans. Er du TikTok-bruker, søk etter #17maiSola og lag din egen versjon av dansen. Husk å sørge for at du har tillatelse fra personer som er med i videoen din før du deler. Hvis du er under 18, trenger du tillatelse fra foreldre.

Trygg og fin feiring

Sist påminner vi om smittevernreglene. Vær maksimum 20 personer, eller 50 personer hvis en person er ansvarlig arrangør. Hold god avstand til hverandre, ha god håndhygiene - uansett hvor dere feirer dagen - og ikke minst nyt nasjonaldagen sammen!