Bålforbud fra 26. mars

Klikk for stort bildeDet er ikke tillatt å tenne opp bål og grill/ engangsgrill i, eller i nærheten av skog og annen utmark. Det er heller ikke tillatt med bråte- og flatebrenning.

Brann- og redningssjefen i Rogaland brann og redning IKS har besluttet å innføre generelt bålforbud fra og med torsdag 26. mars. Vanligvis gjelder det generelle bålforbudet fra og med 15. april-15. september hvert år. I denne perioden er det ikke tillatt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og utmark.

Det er nå så tørt at meteorologene har sendt ut gult varsel om økt skogbrannfare i Rogaland. I tillegg må beredskapen opprettholdes i korona-situasjonen. Derfor blir det generelle bålforbudet innført allerede nå.

Bålforbudet gjelder for Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Time, Klepp, Gjesdal, Kvitsøy og Strand kommune inntil annen beskjed blir gitt.

Unntak:

• Du har lov til å gjøre opp ild/tenne bål dersom det helt åpenbart ikke kan begynne å brenne. Med åpenbart menes at det for eksempel ligger snø på bakken eller at det har vært mye nedbør over lang tid.
  • Det er lov til å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen.
  • Du kan grille i egen hage.

Her kan du lese mer om bålforbudet