Bli med på folkefest i Tananger!

Klikk for stort bilde Onsdag 25. juli er det duket for yrende folkeliv, god mat og drikke, musikk, kulturinnslag og aktiviteter for store og små, når vakre skuter legger til kai i Tananger indre havn.

Kultursjef i Sola kommune, Morten E. Hansen håper mange vil ta turen innom havnen i Tananger og lokker med aktiviteter for enhver smak.

– Dette blir utvilsomt et flott skue. Noen av skutene tilbyr servering og det koster ingenting å gå om bord og beundre dem på nært hold, sier han og legger til:

– På programmet har vi alt fra konserter og kunstutstillinger til ansiktsmaling og servering. Vi er stolte over å kunne invitere til folkefest. 

Arrangementet er gratis og du kan trygt legge middagen til Tananger indre havn denne dagen. Det blir salg av nydelig og kortreist mat fra lokale mataktører som Rottfisk, Hummeren Hotell, PON Chili & Ginger, Sen Thai, Stavanger Conditori avd. Tananger og Pizzabakeren.

I tillegg kan du kjøpe is, småretter og leskende drikke. Og, fikk du ikke smake de populære boblevaflene under Gladmatfestivalen får du en ny sjanse nå. (Boblevafler: en vaffelvariant, gjerne servert med is, sjokolade og andre toppinger).
 

PROGRAM

Fra kl. 13.00 – kl. 19.00:

Skutene ligger til kai. Opplev de vakre skutene på nært hold.

Åpent hus og familiedag på Kystkultursamlingen i Tananger. Kaféen er åpen, og det går skyttelbåt fra indre havn.

Kom til Hesteeventyr sin sigøynervogn. Her får du høre spennende historier og små konserter en gang i timen

Pop-up konserter med korps og koret Prosit.

Kunstutstillinger langs brygga: Sola Atelier, Tananger Atelier og Galleri Sisyfos

ALBA Rogaland har ansiktsmaling og aktiviteter for barn
 

Konserter på hovedscenen:

Kl. 17.30:   Sjørøver-Hanne og piratene – Musikk, ablegøyer og en litt mystisk kaptein

Kl. 19.00:   Kalandra – Miks av nordisk og keltisk folk

Kl. 20.30:   Storm Weather Shanty Choir – Rocka og livlig shanty fra verdensomreisende sjømannsband.
 

Følg med videre for oppdateringer underveis. Det oppdateres også stadig inne på arrangementsiden «Skutefest i Tananger havn – Tall Ships Races» på Facebook.

Blant annet kommer disse skutene: Sørlandet, Atyla, Artemis, Caroline af Sandnes, Redningsskøyta «Liv», Rupel, Gulden Leeuw og Wylde Swan. Kommer du?