Bli med på Strandryddeuka 2020!

I perioden 5.- 20. september inviterer Hold Norge Rent til nasjonal ryddedugnad.

Klikk for stort bilde 

Hva er Strandryddeuka?

Strandryddeuka er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Hvert år deltar tusenvis av frivillige med å rydde strender, øyer og havbunnen langs kysten og langs bekker, elver og innsjøer i innlandet

Vi håper du finner en dag som passer, tar på deg hanskene, tar med deg en søppelpose og blir med! Den store strandryddedagen er 19. september.

En fin aktivitet

Å plukke søppel på en av våre flotte strender, eller i området der du pleier å gå tur er en fin aktivitet for familier, enkeltpersoner, venner, kolleger, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, pensjonister, barnehagebarn, speidere og mange flere. Her kan du lese mer om ryddedugnaden, hvordan du registrerer din aksjon og hvordan du opprettholder smittevern og rydder trygt under koronasituasjonen. Vi anbefaler små grupper på maks fem personer.

Hva gjør vi med avfallet?

Rydding foregår hele året langs kysten vår, og folk er flinke til å plukke. Jæren friluftsråd har satt ut søppelbokser langs hele jærkysten.

  • Rydder du i et område der det ikke er søppelboks, kan du ta meg det avfallet hjem og kaste det du ikke kan sortere i beholderen for restavfall.
  • Ved gjenvinningsstasjonen på Forus og Sele er det hele året gratis for privatpersoner å levere innsamlet avfall som har drevet i land på strendene. Husk å bruk gjennomsiktige sekker til strandryddingen. Da unngår du gebyret på 30 kroner per sekk når du kommer til gjenvinningsstasjonen.
  • Jæren Friluftsråd kan også bistå så med utlevering av utstyr som hansker og søppelsekker, og dere kan avtale henting av avfallet i et område etter ryddingen. Ta kontakt med prosjektleder Magnus Utsogn for å avtale dette. 

Klikk for stort bilde