Endelig blir det aktivitetspark i Rådhusparken

Hurra for mer liv og røre i Sola sentrum!

Kommunen skal etablere en aktivitetspark i Rådhusparken. Rådhusparken er den grønne lungen bak rådhuset. I september i fjor spurte kommunen både store og små om å slippe fantasien løs og komme med ønsker til hvordan aktivitesparken skal bli og hva den skal inneholde.

– Jeg vil takke for engasjementet og alle de gode innspillene fra innbyggerne. Det kom inn så mange gode forslag som vi har jobbet videre med, sier prosjektleder i kommunen, Helga Aareskjold Gjøse.

– Det er viktig å bevare parkens identitet og beholde mest mulig av det grønne, samtidig som vi vil skape en god aktivitetspark. Det er også viktig å imøtekomme innbyggernes ønsker. Det synes vi har fått til ved å inkludere nesten alle av de mest populære forslagene, sier Aareskjold Gjøse.

Forslagene til aktivitesparken som toppet listen er klatrestativ, sitteområde, treningspark, sklie, vannlek og trampoline.

– Dette blir en naturlig og sosial møteplass for alle, samtidig som vi oppmuntrer til aktivitet og positivt samvær. Jeg er fornøyd med resultatet, og det håper jeg at innbyggerne også blir, sier Aareskjold Gjøse.

Arbeidet med å få på plass aktivitesparken starter i august, og målet er at den står ferdig til Sola smaksfest lørdag 17. september i år. Det er UNIQUA AS som har designet aktivitetsparken.

Slik blir aktivitesparken

Skogen

I "skogen" kommer et klatreapparat med tre store hus, og med broer og tunneler mellom dem. I de ulike husene kan barna øve på blant annet balanse og klatring. Broen og ballkongen gjør at barna får god utsikt til skogen og parken rundt. Med en vindelsklie kiler det godt i magen på vei ned. Klatreapparatet er designet som et lukket system for å kunne gjøre fotavtrykket så lite som mulig. Dette gjør også at det ikke er behov for så mye gummidekke og at det dermed blir lite inngrep i den flotte skogen. Selv om det er et lukket system er det brukt mye tresspiler og balkonger slik at både store og små barn vil føle seg trygge. Det er viktig at det både er innsyn for voksne og utsyn til barna som leker. Det er plassert sanseelement på klatrestativet som vil være tilgjengelig for rullestol. Det blir også plassert snakkestolper som gjør at man kan snakke sammen selv om man er langt fra hverandre. Mellom trærne kommer det en balanseløype med slackline og hoppesteiner.

Treningsområdet

Treningsområdet er tilpasset alle aldre og nivåer. Her kommer det store stativer med egenvektstrening og treningsapparater der man velge motstand. Apparatene blir satt sammen på en måte som gjør at de skal dekke alle de store muskelgruppene, og at flere kan trene samtidig. Det blir enkelt å komme til treningsområdet både for gående, og for de som kommer kjørende.

Møteplassen og småbarnslekeplassen

Her blir det sitteplasser med border, benker, griller og søppelspann. Barnehager, treningsgrupper, skoleklasser, barselgrupper, venner og familier og andre som trenger en pust i bakken kan slå seg ned og kose seg her. Like ved kommer det et småbarnsområde med trampoliner, klatrenett og lekehytter. Her kommer også en interaktiv lek, Playalive. Playalive er både en fysisk aktivitet, og god hjernetrim. Man konkurrerer mot hverandre, og i tillegg kan man bruke mobil eller ipaden til å ha spørreleker.