Få med deg Pårørendekonferansen 2023 på kulturhuset

Etter initiativ fra Kullingane og Sola frivilligsentral viser Sola kommune den nasjonale Pårørendekonferansen i Sola kulturhus onsdag 20. september.

Kulingane er vert for arrangementet.

Se programmet for den nasjonale Pårørendekonferansen 2023

Les om kullingane i Sola

– Vi vil legge til rette for at innbyggere, som er pårørende, kan få faglig påfyll i et sosialt fellesskap med andre pårørende, sier Øyvor Sønstabø, kommunalsjef for levekår i Sola kommune.

Du kan se Pårørendekonferansen direkte i lille konsertsal fra kl. 10.00 – kl. 15.00, eller se den i opptak fra kl 16.00-21.00.

Billetten koster 100 kroner og du bestiller du på Sola kulturhus sine nettsider. Inngangsbilletten dekker lunsj & kaffe/te.

Bestill billett på Sola kulturhus

Målgruppen er innbyggere som er pårørende

Mange blir pårørende for noen på et eller annet tidspunkt, men når og overfor hvem er for de fleste ukjent i forkant. – Ved å gjøre Pårørendekonferansen tilgjengelig på denne måten, vil vi legge til rette for å etablere et fellesskap hvor innbyggere som er pårørende kan møtes og få påfyll i hverdagen, sier Heidi Reiersen fra Sola frivilligsentral og Sigrun Gaard Steinsøy, rådgiver i Sola kommune.

Mulig å lage nye treffpunkter i frivilligsentralen

Sola frivilligssentral har tilgjengelige lokaler hvor innbyggere som er pårørende, på eget initiativ, kan skape nye treffpunkter. Initiativ fra innbyggere som er pårørende blir håndtert av Sola frivilligsentral og veien blir til underveis med grunnlag i «hva er viktig for deg?»

Hva er viktig for deg som er pårørende?

Sola kommune arbeider med en pårørendestrategi for kommunen. Medvirkning fra pårørende vil være ett av innsatsområdene i pårørendestrategien. Det er det også i Regjeringens pårørendestrategi med handlingsplan (regjeringen.no).

Bilde av Else Koss Furuseth sammen med teksten: Else kommer 20. september. Kommer du? - Klikk for stort bilde
Bilde av Hedvig Montomery og teksten: Hedvig kommer 20.september. Kommer du? - Klikk for stort bilde
Bilde viser en illustrasjon av en mann som ser i en kikkert mens han holder fast i hanken på en gul paraply. Teksten på bildet lyder: Pårørendekonferansen 2023. Pårørende - på liv og død. - Klikk for stort bilde