Formannskapet lot seg imponere

Formannskapsmedlemmene i Sola hadde en variert og innholdsrik dag da de tirsdag besøkte noen av de mange spennende bedriftene med postadresse Sola.

Formannskapet heier på gründere. Hos Hein Andre Langaker og Øyvind Johannessen i E Plug fikk formannskapet historien bak suksessen.

• Statusrapport og framtidsmuligheter hos ConocoPhillips etter 50 år med Ekofisk-produksjon.
  • Hvordan gründerne bak Gaselle-vinner E Plug fikk suksess og nå har vokst til å bli verdensledende på sitt område.
  • Digitalisering, nye måter å jobbe på, sprintplanlegging og samhandling i Office 365-verktøyene hos Equinor FLX.

- Vi er stolte over hva disse og andre bedrifter har fått til, og hvor stor framtidsoptimisme det er i næringslivet. Vi har bedrifter, med ansatte og kunnskap, som er verdensledende på sine områder og som ser framover og tenker nytt, sier ordfører Tom Henning Slethei etter bedriftsbesøkene.

Møtene lokalt næringslivet og formannskapet, kommunedirektøren og næringslivsrådgiver er blitt en fast og god tradisjon, både for å lære mer om alt det spennende som rører seg i bedriftene. Men også for å få innspill til hvordan kommunen fortsatt skal være et attraktivt sted for bedrifter, ansatte og innbyggere.

Det er i år 50 år siden produksjonsstart på Ekofisk. Jubilanten ConocoPhillips og administrerende direktør Steinar Våge fortjente en gave fra Sola kommune. ConocoPhillips

Hos ConocoPhillips fikk formannskapet en statusrapport og selskapets vurdering av veien videre. ConocoPhillips

Underveis har E Plug kommet opp med et mobilt pusteluftsystem som har fått stort innpass i industrien.

Nye måter å jobbe på. Det var ett av temaene hos Equinor FLX.

Hos Equinor FLX i Kanalsletta.