Fortsatt glatte veier

Alt tilgjengelig mannskap er ute og strør, men vær veldig forsiktig de kommende dagene.

Klikk for stort bilde

De siste dagene har regnet ført til at mye av strøsanden har blitt vasket bort fra isen. Det er derfor veldig glatt. Vær forsiktig og sko deg etter forholdene. 

Vi får henvendelser fra hele kommunen om at det er glatt overalt, likt som i hele regionen. Vi strør etter prioritert rekkefølge, og i dag, tirsdag 19. januar, har vi ikke anledning til å følge opp henvendelser som kommer på vakttelefonen. 

Vi har mannskap som er ute og strør døgnet rundt. 

Vedlikehold om vinteren

Om vinteren strør og brøyter vi kommunale veier i Sola kommune. 

Hvor brøyter og strør vi først? 

Vi prioriterer først alle veier hvor det kjører kollektivtrafikk, i tillegg til en rekke gang- og sykkelstier. Kommunen tar hånd om alle kommunale veier i kommunen. 

Gangsti fra grensen til Hafrsfjord, Grannessletta, Åsenvegen fra Sandesletta til Forus, Skadbergveien fra rundkjøringen ved Åsenhallen og helt ned til Bunnpris ved Forusbeen er prioriterte gang- og sykkelstier, og deretter Forusbeen til Bærheim.

Hva med fylkeskommunale veier og riksveier? 

En rekke veier og gangstier er det Statens vegvesen som har ansvar for å brøyte og vedlikeholde. Ønsker du å varsle om glatte veier eller annet vedlikehold, skal du dermed ringe Statens vegvesen på telefon 175. 

Hjelp brøytebilen med å komme fram

Feilparkerte biler som står i veikanten kan gjøre det vanskelig for brøytemannskapet å komme fram for å måke eller strø. Når det står biler parkert på sidene av smale veier, blir det ikke plass til brøytebilen. Ta derfor hensyn til brøyte- og strømannskapet når du parkerer.

Kontainere med strøsand til privat bruk 

Om vinteren kan du hente saltblandet strøsand til bruk på veier og gangstier. Dette er et gratis tilbud til kommunens innbyggere. Kontainerne med strøsand står på følgende steder:
  • Miljøstasjonen i Solakrossen (ved Snadderbua). 
  • Miljøstasjonen i Tananger (Gamle Tananger kirke)

Disse fyller vi på fortløpende. Strøsanden som tidligere sto på Skadberg er flyttet til Solakrossen, ettersom det graves i området. 

Her kan du lese mer om vedlikehold av veier.