Grunnsteinsnedleggelse Sola rådhus

Klikk for stort bildeTirsdag 5. mars ble grunnsteinen til det nye rådhuset lagt ned.

Ordfører Ole Ueland la ned et skrin med dagens aviser, et brev til fremtiden signert ordfører og rådmann, deltagerliste fra arrangementet, årets myntkolleksjon og ordførers tale. Skrinet åpnes en gang i fremtiden, når rådhuset rives.

Grunnsteinen er plassert i inngangspartiet, som har fått vinduer fra gulv til tak. Etter nedleggelsen var det befaring i bygget som skal stå innflytningsklart før jul i år.

Arkitektur som fremmer samarbeid
Arkitekten har valgt å kalle prosjektet «Solas hjerte». Han mener at det er viktig å skape et bygg som er et monument i samfunnet, og bidra til å senke terskelen for å besøke rådhuset. En av oppgavene bygget skal løse er også å legge til rette for samarbeid. Både på tvers av fagområder og med Solabuen.

Løft for Sola sentrum
Det gamle rådhuset var 2 400 m2. Der var det ikke plass til alle, i tillegg til at det var bygget for enn annen tid, med andre behov og andre måter å jobbe på. Vi får nå et funksjonelt bygg, med holdbare materialer og miljøvennlige løsninger. I det nye rådhuset vil det være 310 arbeidsplasser fordelt på fem etasjer og nesten 10 000 m2. De fleste vil sitte i moderne, åpne landskap. Nytt rådhus og festplassen som skal bygges utenfor en del av satsingen i sentrum og gir det et etterlengtet løft.