Har du gode tips til trygg 17. mai-feiring?

Smitteverntiltakene vil dessverre også i år legge begrensninger på hvordan nasjonaldagen vår kan feires. Men det blir feiring!
Klikk for stort bilde

- I år som i fjor blir det en annerledes feiring. Smittesituasjonen gjør at vi ikke kan feire på vanlig måte, med barnetog og folkesamlinger. Vi jobber fortsatt med detaljene i årets 17. mai-program og skal få til en fin feiring med flere smittevernvennlige aktiviteter, sier kulturrådgiver Henrik Emil Greve i 17. mai-komiteen i Sola.

Under koronasituasjonen i fjor ble nasjonaldagen blant annet markert med båtkonvoi i Tananger og veterankjøretøy-tog på kryss og tvers i kommunen. Dette var populære aktiviteter som også kan bli gjennomført i år.

Tar gjerne imot forslag

- I tillegg vil vi svært gjerne ha gode innspill til markeringer og aktiviteter som på en smittevernvennlig måte kan engasjere mange, sier kulturrådgiver Henrik Emil Greve.

Derfor: Har du forslag til feiring av nasjonaldagen i Sola i enda et år med koronarestriksjoner, send en e-post til henrik.emil.greve@sola.kommune.no

- Hold ut!

Ordfører Tom Henning Slethei beklager at det heller ikke i år blir barnetog i kommunen.

- Da vi for ett år siden måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse barnetogene og den vanlige feiringen, trodde vi nok alle at vi skulle være tilbake til den normale feiringen i år. Det er vi dessverre ikke. Vi må holde ut litt til og glede oss til at verden, Norge og Sola snart kan åpne opp for alt det vi gleder oss til. Jeg vil oppfordre alle i Sola til å komme med gode 17. mai-innspill, slik at også årets nasjonaldag kan feires slik den fortjener. Men innenfor smittevernregler og –råd, sier Slethei.