Hurra for nye Kjerrberget ungdomsskole!

Den nye ungdomsskolen og det nye samlingspunktet på Skadberg er offisielt åpnet.

- Dette er en dag jeg har gledet meg veldig til. Som ordfører er det alltid kjekt å få være med å åpne nye bygg og veier. Det betyr at det skjer noe nytt og at vi bruker penger på noe som er viktig for oss i kommunen. Ekstra kjekt er det å få være med på åpningen av en splitter ny og flott ungdomsskole her på Skadberg. Dette er et bygg for framtida, og det passer veldig godt, for dere er jo framtida! sa ordfører Tom Henning Slethei da han onsdag klippet snora til stor jubel fra elevene under den offisielle åpningen av Kjerrberget ungdomsskole.

Til tross for koronapandemiem sto den toppmoderne ungdomskolen klar til høstens skolestart, som planlagt.

Noen fakta om den nye skolen:

• Skolen bygges for 420 elever, men bygget er klargjort for 630 elever.
  • Oppstart byggeplass i oktober 2019 og overtakelse juni 2021.
  • BTA: 11.319m2, BRA 9.086m2
  • Mange spesialrom. I naturfagrommet kan elevene følge med på hvor mye strøm solcellene på taket produserer, og hvor mye av dette som blir brukt av skolen. Dette rommet er også tilrettelagt for utleie om kvelden til e-sport. Noen av de andre spesialrommene er også tilrettelagt for utleie om kvelden.
  • Flere skaperverkstederr for kreativ utfoldelse, Bibliotek i 1. etasje med et stort areal i 3. etasje til å sitte og lese bøker, eller jobbe i grupper.
  • Aula med plass til 210 elever i trappene, men kapasitet til totalt 330 tilskuere. Ved å ta bort foldevegg til musikkrommet vegg i vegg blir musikkrommet en fin scene til forestillinger i aula.
  • Egne rom for dans og lydtette øvingsrom for høy musikk.
  • I kantinen er det plass til 210 elever til å spise lunsj.
  • Sort og innholdsrikt uteområde med sandvolleyballbane, multibane med tartandekke for basket og fotball, flersportbane med basketkorger, fotballmål og betong veggsom kan brukes til å kaste/sparke ball mot, klatrevegg, disser med "fuglereder", hengekøyer som ivaretar samlek mellom funksjonsfriske og funksjonshemmede, balanseliner, balansekuler, klatrepåler, trampoliner, parkourpark, 450m2 stor skate-/sparkesykkelpark, plass til parkering av 210 sykler for elevene (120 av disse under tak), tuftepark med treningsstativer.
  • Hele skolegården er tilgjengelig for alle på kveldstid og i helgene. Målet er at skolen skal være et møtested i nærmiljøet for innbyggerne på Skadberg.
  • Mange koselige torg med sittegrupper for avslapping og gruppearbeid, noen av disse under tak. Uteskole med overbygd skur til 30 elever slik at de kan sitte ute med kunst og håndverksoppgaver. Griller og bålpanne for matlaging ute i mat og helse-faget.
  • Stor gymsal, som kan deles i to saler. Denne er utleid 4 dager i uken til turnen dette året.
  • Lærerne har arbeidsrommene sine i klasseromsfløyene, men har stort fellesrom for pauser ved administrasjonen i 1. etasje, og godt med møterom flere steder.
  • 620m2 solceller på taket som estimert skal produsere 80.000 kWh/år, i tillegg til bergvarme brukes til oppvarming av skolen. Skolen har også kjøling, hvor overskuddsvarmen blir sendt ned i brønnene, og varmen hentes opp igjen om vinteren.

• Byggherre: Sola kommune
  • Totalentreprenør: SV Betong