Husk å registrere neste års førsteklassing

Har du en kommende førsteklassing i hus? Da må du huske å registrere barnet i Oppvekstportalen innen 3. november.

Klikk for stort bilde

Alle skolepliktige barn må registreres i Oppvekstportalen, også barn som fikk utsettelse forrige skoleår. De det gjelder skal ha fått brev fra kommunen om dette, men du kan også registrere barnet ditt på lenken under.

Slik registrerer du barnet ditt

Logg inn på Oppvekstportalen her. Pålogging til Oppvekstportalen skjer ved hjelp av ID porten. Registreringsfristen er forlenget til 3. november.

Inne i Oppvekstportalen må du bekrefte reservert plass, eller eventuelt registrere et begrunnet ønske om skoleplass ved en annen skole. I tillegg blir du bedt om å registrere opplysninger vi trenger i forbindelse med barnets skolegang.

Hvis du trenger hjelp til å gjennomføre registreringen eller ønsker mer informasjon kan du henvende deg direkte til skolen barnet skal begynne på. Grunnskoleelever har rett til å gå på den skolen som ligger nærmest hjemmet eller ved den skolen i nærmiljøet som de sogner til. Det er barnets adresse i folkeregisteret som bestemmer hvilken skole barnet tilhører. Her kan du se hvilken skole dere tilhører.

Når får du svar?

Vedtak om skoleplass sendes ut fra skolen i løpet av november. Skoleplasseringen vil også ligge tilgjengelig i Oppvekstportalen etter at vedtaket er sendt ut. Hvis du ikke har mottatt skoleplass innen begynnelsen av desember, kan du kontakte skolen.