Ikke nødvendig med karantene etter demonstrasjon

1.400 mennesker deltok i helgen på demonstrasjon i Stavanger sentrum, og det har oppstått spørsmål om hvorvidt helsepersonell og annet personell bør ilegges karantene som følge av deltagelse.

Klikk for stort bilde

Kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen presiserer her at for ansatte i Sola kommune vil det ikke være nødvendig med karantene som følge av eventuell deltagelse.

- Vi stoler på at våre ansatte forholdt seg til rådene for smittevern. Under demonstrasjonen var det mulig å holde 1 meters avstand til hverandre. Vi ser det derfor ikke som nødvendig at ansatte blir ilagt karantene om man har deltatt på demonstrasjonen, sier kommuneoverlege i Sola.

1-metersregelen gjeldende

En generell anbefaling fra helsemyndighetene er å ikke oppsøke større folkemengder nå når samfunnet åpner mer opp fremover. God avstand til andre er fremdeles et gjeldende råd, både i små og store forsamlinger.

Skulle man likevel være i en situasjon med mye folk, er det i etterkant viktig at man uansett følger smittevernrutiner, holder seg hjemme dersom man er syk, og blir testet raskt om man får luftveissymptomer eller andre tegn til sykdom.

Dette gjelder alt personell i Sola kommune.

På nettsiden "Avstand, karantene og isolering" på fhi.no kan du lese mer om nærkontakter.