Innreisekarantene på karantenehotell

Returnerer til Norge etter en unødvendig utenlandsreise må du tilbringe hele karantenetiden på karantenehotell. Karantenen kan du ikke lenger gjennomføres i egen bolig.

Klikk for stort bilde

Reisende som lander fra utenlandsflyvninger på Stavanger lufthavn, Sola skal i utgangspunktet i karantene på karantenehotell.

Dersom du ankommer Norge på en annen flyplass, skal du i karantenehotell i den kommunen flyplassen ligger i.

Endringer fra 29. mars 2021:

Det er nå endringer i karantenehotellordningen.

• Alle som kommer hjem fra unødvendige fritidsreiser fra utlandet, må tilbringe karantenen på karantenehotell.
  • Karantenetiden på hotellet kan forkortes dersom du dokumenterer negativt testresultat i karantenetiden etter syv dager.

Ditt ansvar ved innreise

Før du reiser inn til Norge, har du ansvar for å sette deg inn i gjeldende regler. Sola kommune anbefaler å følge med på www.regjeringen.no sine sider for all siste informasjon.

Regjeringen.no om innreise og innreiseregistrering.

Innreisebestemmelser

Mer informasjon om innreisebestemmelser:

Karantenested for arbeidstakere må forhåndsgodkjennes

Arbeidstakere som får komme inn til Norge må fortsatt overholde de strenge karantenebestemmelsene.

Arbeidsgivere som stiller innkvartering til disposisjon for utenlandske arbeidere, må få godkjent oppholdssted av Arbeidstilsynet på forhånd.

Hva skjer ved ankomst til Norge?

Hvis du ankommer flyplassen eller Risavika havn etter en unødvendig fritidsreise, vil du bli henvist til et karantenehotell. Dersom du har vært på en nødvendig reise, kan du fremlegge dokumentasjon på at du har egnet oppholdssted eller bolig for å gjennomføre karantene.

Det er grensepolitiet som vurderer dette ved innreise. Ved innsjekk på hotellet må du fremvise ditt innreiseregistreringsnummer. Da er du også sikret at du får redusert pris på oppholdet på karantenehotell.

Sola kommune har ingen mulighet for å gi fritak til opphold på karantenehotell, dispensasjon til andre oppholdssteder eller endre prisen på egenandelen. Dette er satt av nasjonale myndigheter.

Henvisning til karantenehotell

Når du skal på karantenehotell etter ankomst, skal du ikke booke rom selv. Du blir du henvist av grensepolitiet. Du vil få utlevert informasjon som karantenehotellet og kommunen har utarbeidet for sine karantenegjester. Det er viktig at du setter deg godt inn i denne informasjonen og at du forholder deg til det som står beskrevet.

Mellomlandinger

Du skal gjennomføre karantenetiden på det stedet du først ankommer. Dersom du mellomlander et annet sted og ønsker å reise videre til Sola, skal du først gjennomføre karantenetiden på karantenehotell på destinasjonen hvor mellomlandingen fant sted.

Karantenehoteller i Sola

Sola kommune har avtale med flere karantenehoteller i nærheten av flyplassen. Noen er i gåavstand fra flyplassen. Du kan også kjøre egen bil til hotellet eller ta en taxi dit. Hvis du tar taxi må du sitte bak til skrått fra føreren og ha på munnbind.

Informasjon om hvilket karantenehotell du blir henvist til blir først gitt av grensepolitiet når du ankommer flyplassen eller når du mellomlander et annet sted i Norge.

Hva koster det å bo på karantenehotell?

Du må betale en egenandel for oppholdet. Egenandelen er på 500 kroner per døgn for voksne. Barn mellom 10 og 18 år har en egenandel på 250, og barn under 10 år kan bo på rom med foreldrene gratis. Prisen inkluderer fullpensjon.

Hvordan blir oppholdet på karantenehotellet?

Karantenehotellene har etablerte rutiner. For å ivareta sikkerheten til ansatte på hotellet og andre gjester, vil reisende i karantene vil bo i en egen etasje på hotellet. Måltider blir servert på døren til hotellrommet. Du kan ikke oppholde deg i fellesarealer. Du kan forlate hotellet og gå ut i frisk luft, men må holde minst to meters avstand til andre.

Karantenehotellene er i drift som vanlig hotell også. Det er helt trygt å være alminnelig gjest der. Karantenegjestene er plassert i en egen etasje, og har ikke tilgang til fellesområdene.

Koronatest ved ankomst

På Stavanger lufthavn, Sola og ved Risavika havn  er det etablert korona-testsentere. Testsentrene er kun åpne for innreisende.  Det er obligatorisk å ta en koronatest på grensen ved ankomst fra utlandet.

Under ditt opphold på karantenehotellet kan du ta en Covid-19 test på dag tre og syv i karantenen. Ønsker du å teste deg, tar du kontakt med resepsjonen, får utlevert et registreringsskjema som fylles ut og leveres til resepsjon igjen. Skjema fylles ut og leveres senest dagen før test skal tas. Testpersonell vil da møte opp på ditt rom for å utføre testen.

Hvis du utvikler symptomer er det viktig at du isolerer du deg på hotellrommet og ringer legevakt tlf. 116 117 for vurdering av helsepersonell.

Du kan teste deg ut av reisekarantenen på dag syv.

Les mer om karantenehotellordningen på regjeringen.no