Klart for NM-veka i Sola

Klikk for stort bilde Fire kommuner står nå sammen om å være vertskap for 1400 deltagere som skal kjempe om å bli norgesmestre i 24 ulike idrettsgrener.

– At vi er fire kommuner som er vertskap synes jeg er både smart og hyggelig. Da engasjerer vi et bredere publikum til de ulike arenaene, og en hel region er med og heier frem utøverne. Folkehelse er viktig for oss, derfor satser vi på idrettsanlegg, og tilrettelegger gledelig for NM-veka, som kan øke interessen for idrett og fysisk aktivitet, sier ordfører Ole Ueland.

NM-veka som går av stabelen for første gang i Norge er laget som en kopi av den svenske SM-veckan. Ved å samle de noe smalere idrettene får disse mer oppmerksomhet. Stavanger, Randaberg, Sandnes og Sola tar i bruk lokale arenaer i de fem dagene de er vertskap for NM-veka.

Pang-start i Sola skytehall
I Sola har vi en splitter ny skytehall som åpnet mandag 13. august, to dager etter skal de kåre norgesmestre i akkurat den hallen. På Bybergstranda blir det motorkross, og på flyplassen kan man se de beste i landet innen akrobatikk motorfly. Ved parkeringsplassen på Solastranda er det baseballbane. Det er også der fallskjerm presisjon skal foregå.

Idrettslag oppmuntres til å lage liv og røre
Fredag 17. august kl 1800 starter folkefesten på Solastranda. Her blir det show og underholdning fra lufta, fra scenen og på TV. NRK sender direkte fra festen og har en kveldsstudio som oppsummerer dagens høydepunkt. Rogaland idrettskrets håper på liv og røre på festen, og vil derfor dele ut den nette sum av 5 000 kr til det idrettslaget som viser best igjen den dagen.

– Jeg gleder meg spesielt til folkefesten som skal være på Solastranda fredag kveld. Det tror jeg bli en av årets happeninger i Sola. Vi ser frem til å invitere lokalt publikum til folkefest, og vise frem et av de fineste stedene i Norge til resten av landet gjennom TV-ruta og kveldssendingen på NRK, avslutter Ueland.

Alle arrangementene er gratis. Mer info om NM-veka og program her.