Knut Underbakke innstilt som ny kommunedirektør

Et samlet ansettelsesutvalg har innstilt Knut Underbakke (51) som ny øverste administrative leder i Sola kommune.

Klikk for stort bildeKnut Underbakke. Fotograf Nordtveit

- Vi er svært godt fornøyde med å få Knut Underbakke til Sola. Han har relevant erfaring og vet hva det er å være kommunedirektør. I Gjesdal har han vist at han er en fremtidsrettet og visjonær rådmann, samtidig som han sørger for å få gjort og prioritert de rette tingene, sier ordfører Tom Henning Slethei, som også leder ansettelsesutvalget.

Ansettelsesutvalget og rekrutteringsbyrået Visindi har gjort et bredt og godt søk, og har hatt mange dyktige kandidater i kikkerten til den viktige stillingen som ny kommunedirektør.

- Knut Underbakke får de beste skussmål fra sine referanser, og han er vel ansett både eksternt og internt. Han virker sulten og deler visjonene for Sola kommune, og viser tydelig at han er klar for å jobbe til det beste for Sola kommune, sier ordfører Tom Henning Slethei.

- Jeg er glad for at Underbakke har søkt på stillingen og at han ønsker å bli med oss i Sola inn i en spennende framtid. Med et enstemmig ansettelsesutvalg i ryggen er jeg sikker på at han vil få bred og god støtte i politisk og administrativt miljø, sier Slethei.

Knut Underbakke er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen i 1996. Han har siden 2013 vært rådmann i Gjesdal, tidligere vært rådmann i Rennesøy (2008-2013), assisterende direktør Fylkesmannen i Rogaland (2002-2008), økonomirådgiver Fylkesmannen i Rogaland (2000-2002), rådgiver Statens utdanningskontor i Rogaland (1997-2000), konsulent Arbeidsmarkedsetaten (1995-1996).

- Jeg har søkt en spennende utfordring i Sola kommune, en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg er stolt, glad og ydmyk over at ansettelsesutvalget har innstilt meg. Samtidig er jeg veldig klar over at det er kommunestyret i Sola som både skal ha, og har, det siste ordet, sier Underbakke.

Ansettelsesprosessen går nå videre med behandling i formannskapet 12. mai, administrasjonsutvalget 19. mai og endelig ansettelse i kommunestyret 28. mai.