Knut Underbakke tilsatt som ny kommunedirektør

Et enstemmig kommunestyre i Sola vedtok torsdag kveld å ansette Knut Underbakke (51) som ny kommunedirektør i Sola.

Klikk for stort bildePåtroppende kommunedirektør Knut Underbakke. Fotograf Nordtveit

- Først av alt vil jeg takke kommunestyret for stor tillit. Jeg ser fram til et godt samarbeid med både folkevalgte og ansatte, sier Knut Underbakke.

Et enstemmig kommunestyre i Sola vedtok torsdag kveld å ansette 51-åringen som ny kommunedirektør i Sola.

- Jeg føler meg stolt, glad og ydmyk over den tilliten jeg er vist gjennom å bli tilsatt som ny kommunedirektør i Sola, en kommune som har "det meste". Sola har viktig historie å vise til. Kommunen er på mange måter midt i smørøyet i regionen, med flyplass, havn, Solastranda og mye mer, sier Underbakke.

Fortsatt vekst

Han peker på at Sola blir lagt merke til i kommune-Rogaland og kommune-Norge og ofte troner helt i toppen på ulike kåringer og rangeringer.

- Kommunen er fremdeles i stor vekst, med arbeidsplassdekning og økonomiske rammer som flertallet av andre kommuner misunner oss. Samtidig står også Sola overfor store og krevende utfordringer i årene framover, sier den nye kommunedirektøren.

Hvis du ser en ukjent syklist som lurer rundt i Sola kommune de neste ukene kan det være at det er den påtroppende kommunedirektøren som er ute for å gjøre seg kjent.

- Jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på min nye rolle, sammen med gode medarbeidere og medspillere, sier Underbakke.

Han regner med å være på plass på rådhuset i Sola 1. september.

- Framtidsrettet og visjonær

Solaordfører Tom Henning Slethei er svært godt fornøyd med å få Knut Underbakke til kommunen.

- Som rådmann i Gjesdal har han vist at han er framtidsrettet leder med visjoner, samtidig som han sørger for å få gjort og prioritert de rette tingene,. Jeg er glad for at Knut Underbakke blir med oss i Sola inn i en spennende framtid, sier ordfører Tom Henning Slethei, som også har ledet ansettelsesutvalget.

Knut Underbakke er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen i 1996. Han har siden 2013 vært rådmann i Gjesdal, tidligere vært rådmann i Rennesøy (2008-2013), assisterende direktør Fylkesmannen i Rogaland (2002-2008), økonomirådgiver Fylkesmannen i Rogaland (2000-2002), rådgiver Statens utdanningskontor i Rogaland (1997-2000), konsulent Arbeidsmarkedsetaten (1995-1996).

I perioden fram til Underbakke er på plass som kommunaldirektør vil Rune Moen, kommunalsjef for oppvekst og kultur, være konstituert kommunedirektør.