Kommunen går over til digital faktura

Har du Avtalegiro, eFaktura, Vipps eller digital postkasse kan du få digital faktura fra kommunen. 

Klikk for stort bilde

Nå sender kommunen faktura digitalt. Digital fakturering er enklere for både kommunen og deg som mottar faktura. For å kunne motta faktura digitalt trenger du enten AvtaleGiro eller eFaktura i nettbanken, Vipps Regning eller digital postkasse (Digipost eller eBoks). Du kan også velge å få faktura på e-post. 

Hva må du gjøre for å få faktura fra kommunen digitalt?

 

AvtaleGiro 

Du oppretter AvtaleGiro i nettbanken din. Da vil beløpet på fakturaen bli automatisk trukket fra konto ved forfallsdato. 

eFaktura

Vi anbefaler deg å opprette eFakturaavtale i nettbanken. eFaktura sikrer at fakturaen kommer kjapt frem, i tillegg er den ferdig utfylt slik at du slipper å taste inn kontonummer, KID og beløp. Alt du trenger å gjøre er å godkjenne fakturaen i nettbanken.

Faktura via Vipps

Dette forutsetter at du benytter Vipps Regning inne i Vipps-appen, og at vi har et gyldig personnummer og mobilnummer i kommunens kunderegister. 

Faktura i digital postkasse

For å bruke denne løsningen må du være registrert enten i Digipost eller eBoks. Dersom du allerede har eFaktura eller AvtaleGiro vil du få fakturaer fra kommunen der, og ikke i din digitale postkasse. 

Faktura som vedlegg i e-post

Ønsker du å få fakturaen tilsendt som et PDF-vedlegg i e-post, kan du kontakte oss på faktura@sola.kommune.no for å få registrert din e-postadresse i vårt system. Du vil kun få faktura på e-post hvis du ikke er registrert i noen av alternativene ovenfor. 

Faktura levert i postkassen

Dersom du ikke er registrert i noen av alternativene over, vil du få faktura i postkassen på samme måte som tidligere. Den eneste forskjellen du vil merke er at utseendet på fakturaen er noe endret. Den nye blanketten har ikke girodel nederst, så om du ønsker å benytte brevgiro, må du fylle ut en tom giroblankett. Dette kan du få i banken. 

Når begynner kommunen med digital fakturering?

Vi sender etter planen ut de første digitale fakturaene allerede før nyttår. Har du spørsmål, kan du ta kontakt med fakturaavdelingen: faktura@sola.kommune.no.