Kommunene på Nord-Jæren går til trinn 2 i den nasjonale gjenåpningsplanen

Kommunene på Nord-Jæren følger den nasjonale gjenåpningsplanen. Fra torsdag 27. mai blir Sandnes, Sola, Stavanger og Randaberg med på trinn 2 i gjenåpningen.

Klikk for stort bilde

Ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes bestemte tirsdag at kommunene blir med på overgang til trinn 2 i den nasjonale gjenåpningsplanen fra og med torsdag 27. mai. Ordførerne understreker viktigheten av å etterleve nasjonale smittevernregler og anbefalinger.

-Smittesituasjonen på Nord-Jæren er i øyeblikket under kontroll og vi følger derfor de nasjonale retningslinjene. Men vi opprettholder anbefalingen om bruk av munnbind i taxi, på offentlig transport og på steder der det ikke er mulig å holde avstandskravet, sier de fire ordførerne.

Se hvilke regler og anbefalinger som gjelder for trinn 2 i gjenåpningsplanen

De videregående skolene i de fire kommunene fortsetter på gult nivå til og med fredag 4. juni.

Forskrift om meldeplikt for arrangementer videreføres ut juni, men bare for arrangement over 20 deltakere.