Koronavaksinering i Sola kommune  

I Sola  nærmer vi oss nå ferdig vaksinering av aldersgruppen  75 år og eldre. Etter påske regner vi med å starte vaksineringen av risikogruppe 4.

Klikk for stort bilde 

Denne artikkelen er mest relevant for deg som er i risikogruppe 4 og til med gruppe 7. Fra og med gruppe 8 skjer ikke innkallingen i samråd med fastlegekontorene. 

Les oppdatert informasjon om vaksinering i Sola her. 

750 doser til Sola

Etter påske vil vi motta litt i overkant av 750 vaksinedoser med Comirnaty-vaksinen fra Pfizer. Dette er den høyeste leveransen Sola har mottatt så langt.  

 Vi skal gå i gang med vaksinering av risikogruppe 4. Denne gruppen består av personer i aldersgruppen i 65 – 74 år, og  personer med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig sykdom som følge av å bli smittet med koronavirus.  

Det er Folkehelseinstituttet som har definert hvilke sykdommer og tilstander som skal prioriteres i gruppe fire. Disse kan du lese mer om her.

Fastlegen kaller deg inn - gruppe 4 til 7 

Dersom du som innbygger i Sola inngår i risikogruppe fire, vil du få innkalling direkte fra fastlegen din eller fra kommunen. Hvis du har fastlege i en annen kommune, får du innkalling derfra. Vi  oppfordrer deg å takke ja til tilbudet fra fastlegen din.  

Det er fastlegen som kjenner deg og din helse best.  

Dersom du ikke har fastlege i Sola, men er i mellom 65 - 74 år, kan du ha mottatt en SMS fra kommunen for å høre om du ønsker vaksinen. Denne kan du svare på. Da kaller vi inn deg som ikke vil få innkalling på annet vis, for eksempel dersom du heller ikke har fastlege i en nabokommune. 

De ulike tilstandene og sykdommene som gjør at du ellers er i risikogruppe 4, kjenner fastlegen til.

Les mer om innkalling og fastleger i andre kommuner her. 

Dagsenteret på Soltun er klart til bruk  

Vi har rigget klar dagsenteret på Soltun sykehjem som vaksinasjonslokale med egen inngang på baksiden av bygget. Lokalet er klart til vaksinering, og brukerne av dagsenteret er flyttet opp i femte etasje. Da slipper vaksineringen å gå ut over et viktig tilbud for eldre i Sola kommune.  

Når du blir kalt inn, må du sjekke om du blir kalt inn til Soltun sykehjem, til fastlegen din sitt kontor eller Tananger helsehus. Det fremkommer i innkallingen.  

Annet som er greit å huske på når du skal vaksineres, er:  

  • Bruk munnbind  

  • Kom presist – hverken for tidlig eller for sent. Kommer du for tidlig, må du vente utendørs.  

  • Ta med egenerklæringsskjema  

  • Ha på deg tøy som er lett å dra opp eller ned. Du får vaksinen på den armen du ikke skriver med. Vent 20 minutter til observasjon etter vaksinering  

Når er det neste gruppe sin tur? 

Det vet vi dessverre ikke. FHI har satt opp et vaksineringsscenario, som du kan se her. Dette kan endre seg, og kommunene vet bare hvor mange doser vi får to uker frem i tid.