Koronavaksinering i Sola kommune

Sola kommune vil tilby koronavaksine til alle innbyggere mellom 18 og 65 år som ønsker å vaksinere seg.

Klikk for stort bilde Sola kommune / Odd Kristian Stokka

Vi ber alle innbyggere mellom 18 og 65 år om å registrere seg om man ønsker vaksinen. Hvis du er i risikogruppe grunnet underliggende sykdommer (gruppe 5 – 7) eller allerede har fått vaksine, skal du ikke registrere deg her.

Innbyggere mellom 18 og 65 år

Alle solabuer mellom 18 og 65 år som ikke har underliggende sykdommer, vil kunne få tilbud om vaksine i Sola kommune. Dersom du oppholder deg permanent i Sola uten å være folkeregistrert, vil det også bli mulig å få vaksine.

REGISTRER DEG HER

Du kan registrere deg allerede nå ved å klikke på linken over. Vi kommer også til å sende ut SMS til alle innbyggere i aldersgruppen som vi ønsker skal registrere seg.

Dersom du allerede er vaksinert, er under 18 år eller skal vaksineres i gruppe 5 til 7 grunnet underliggende sykdommer, trenger du ikke registrere deg, og du kan også se bort ifra SMSen dersom du får den.

Hvem får vaksine når?

Per nå vaksinerer vi gruppe 4 (65 år og eldre), samt risikogruppene 5 til 7. Dette er innbyggere med underliggende sykdommer/tilstander. Her skjer vaksineringen i samråd med fastlegene. Alle i gruppe 8 og videre, vil få vaksine i kommunen de bor i eller oppholder seg permanent i.

Det er vanskelig å si når vi kommer i gang med nye grupper, da dette avhenger av tilgangen på vaksinedoser. FHI anslår selv fremgangen i dette, og det kan du lese her.

Du som registrerer deg nå, kan dermed likevel måtte vente lenge før du får beskjed om å bestille din tid til vaksinering. Varsling kommer på SMS til alle som har registrert at de ønsker vaksine.

For deg i risikogruppe 5 – 7

Hvis du har noen sykdommer eller tilstander som gjør at du skal vaksineres i gruppe 5 til 7, vil vaksinering foregå i samarbeid med fastlegen.

Les mer om risikogruppene 5 til 7 her.

Er jeg i risikogruppe?

Hvis du er usikker på om du er i en risikogruppe, kan du spørre din fastlege. Dersom du er i tvil om fastlegen din kjenner til din tilstand, anbefales du også å ta kontakt direkte med fastlegen.