Koronavaksinering i Sola

Over 6 000 solabuer har så langt fått første dose koronavaksine i Sola. Nå åpner vi også en reserveliste for solabuer som kan møte på kort varsel dersom vi har vaksinedoser til overs i løpet av en dag med vaksinering.

Status uke 22

Denne uken har vi vaksinert den eldste delen av gruppe 8, som er innbyggere mellom 55 og 64 år. Rundt 2 000 av denne aldersgruppen som totalt er på rundt 3 200 har fått tilbud om å bestille time de neste par ukene.

Reserveliste

Hvis noen som er innkalt til vaksinering ikke møter opp, må vi bruke klargjorte vaksinedoser innen kort tid. Dersom du kan stille på kort varsel når vi ringer deg, kan føre deg opp på vår reserveliste.

Du kan da takke ja eller nei når vi ringer, og må kunne møte opp på vaksineringslokalet Soltun (Fredtunvegen 21) innen 20 minutter. For å kunne møte opp, må du heller ikke være syk med forkjølelsessymptomer, være i karantene eller isolasjon eller fått andre vaksiner de siste syv dagene.

Reserveliste

Godt oppmøte

Frem til nå har det vært veldig godt oppmøte til de planlagte timene hos de som har blitt kalt inn. Forfallet blant de som er satt opp til timene, har vært veldig lavt.

– Veldig mange prioriterer oppmøte når de får beskjed om muligheten til å bestille sin tid, så det er vi veldig glade for. Vaksinen er vår vei ut av pandemien, sier kommunalsjef for levekår i Sola, Oddny Hovtun Bjorland.

– Mange innbyggere har etterspurt en venteliste, og det har så langt ikke vært et behov i Sola. Grunnen til at vi åpner for det nå, er i tilfelle vi opplever et økt forfall utover sommeren, fortsetter hun.

Mer informasjon

All informasjon om koronavaksinering i Sola kommune finner du på våre nettsider her.