Luftkvaliteten i regionen

Melding over luftkvalitet har nå endret seg, og Sola kommune er igjen på grønt nivå. Uansett er det ikke farlig å være ute med gult og rødt nivå.

Klikk for stort bildeKlokken 17 i dag

Luftkvaliteten kan forverres av opphold, kulde og lite vind. Situasjonen kan derfor endre seg raskt.

Miljødirektoratets kartløsning på luftkvalitet viser nivå time for time. Kartutsnittet over er klokken 17.00 fredag 8.1. Hele det interaktive kartet over Nord-Jæren finner du her.

Er det farlig å gå ut?

Det er ikke farlig å gå ut selv om luftkvaliteten er varslet å være på rødt nivå ifølge Miljødirektoratets anbefalinger. Alle kan fint være ute selv om nivået er rødt, men noen grupper kan og bør begrense hvor lenge de er ute.

Rådene sier at Gravide og barn med luftveissymptomer bør begrense å være lenge i de mest forurensede områdene. Personer med alvorlige hjerte-karsykdommer, lungesykdommer eller som opplever forverring av sin astma, bør også redusere høy fysisk aktivitet og være mindre ute enn normalt i de mest forurensede områdene.

Alle helserådene knyttet til forurensing finner du hos Miljødirektoratet.