Menn i helse

Suksessprosjektet Menn i helse fortsetter i Sola i 2018

I disse dager jakter Nav, tiltaksarrangører og Menn i helse på motiverte og egnede menn som kan tenke seg en framtidig jobb som fagarbeider i helse- og omsorgssektoren. Interesserte kan melde seg på informasjonsmøte 11. januar.

Klikk her for å melde deg på.

Om prosjektet

Menn i helse er samarbeidsprosjekt mellom NAV, kommunene, fylkeskommunen, fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet, der målet er å rekruttere flere menn til en sektor som har behov for flere hender i framtida.

Målgruppen for Menn i helse er menn mellom 25-55 år med rett til, eller som mottar, ytelse fra NAV. Deltakerne får tittelen helserekrutt under utdanningsløpet, og tittelen helsefagarbeider etter bestått fagprøve. Det tilbys et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider.

Sola kommune har garantert for inntil 3 praksisplasser og 2 læreplasser for kullet som starter opp 2018. Det er Sola sjukeheim som skal ta imot utvalgte menn i en 12-ukers arbeidspraksis våren 2018.

På Nord-Jæren er det arbeidsgiverne Sola kommune, Sandnes kommune, Stavanger kommune og Randaberg kommune som deltar.

Modell for opplæring

30 deltakere får tre måneders praksisperiode ved sykehjem. 20 av disse blir valgt ut til å ha sommerjobb ved et sykehjem sommeren 2018. Høsten 2018 starter deltakerne på et kurs i 10 måneder. Kurset er satt sammen av Vg1 Helse- og oppvekstfag og Vg2 Helsearbeiderfag. Etter endt kurs blir det en ny runde med sommerjobb i kommunen.

Fullført og bestått programfag på Vg1 og Vg2 gir kvalifiserte deltakere rett til å tegne lærekontrakt. Etter endt læretid skal deltakere gjennomføre en tre-dagers fagprøve som består av både teori og praksis.

Fagbrev utstedes når fagprøve, programfag og fellesfag er bestått.

Prosjektets nettside

Elektronisk brosjyre