Menneskerettighetsprisen Nord-Jæren 2017

Juryen har besluttet å tildele årets pris til Dagsenter Guinea Bissau.

Organisasjonen Dagsenter Guinea Bissau driver et dagsenter for psykisk utviklingshemmede i Bissau, hovedstaden i Guinea Bissau i Vest-Afrika. Psykisk utviklingshemmede i Afrika stiller svært dårlig når det kommer til rettigheter, ofte blir de utstøtt av familiene og i verste fall drept.

Dagsenteret skal tilby sosialt samvær og aktiviteter som kan gi økt mestringsfølelse, som for eksempel lek, fysisk trening og opplæring i ulike aktiviteter. Dagsenteret ønsker å bidra til at brukerne blir sett på som verdifulle mennesker med ressurser og verdighet. Dette er også betydningsfullt for familiene som har blitt stigmatisert i sitt lokalsamfunn.

Samarbeidet med myndighetene i Guinea Bissau er omfattende. En formell samarbeidsavtale med helseministeren i landet har sikret organisasjonen lokaler og fri elektrisitet. Tilbudet anses som viktig og kjærkomment av de sentrale myndighetene.

Prisutdeling

Prisen er på 25.000,- og en bordskulptur av «Verna og Pilhær» av kunsteren Elisabeth Jarstø.

Juryen har bestått av FN-Sambandet v/ Øyvind Gjerde, Amnesty International v/Lene Larsen, Sola ungdomsskole v/ Merete Kosberg, SR-bank Sola v/ Therese Haver, Sola kommune v/ kultursjef Morten Hansen.

Prisutdelingen vil foregå søndag 10. desember kl. 13.30 i Sola ruinkyrkje.

Klikk for stort bildeDagsenter Guinea Bissau