Nå skal bussen kjøre via Hålandsmarka

Kolumbus har lyttet til ungdom som bor i området, og rute 58 skal fra nyttår kjøre via Hålandsmarka. 

Klikk for stort bilde

Kolumbus kaller det sin julegave til Hålandsmarka, og begrunner endringene med at dette er noe særlig ungdommene i området har ønsket seg lenge.

Små endringer i rutetid

Fra 2. januar 2019 vil bussen kjøre innom Hålandsmarka på vei til Bryne om morgenen. Avgangen fra Solakrossen kl. 06.50 vil etter nyttår gå kl. 06.42 og kjøre innom Hålandsmarka på veien. Dette gjør at videregåendeelevene og andre kollektivreisende slipper å gå i overkant av to kilometer til hovedveien for å ta bussen. Nå vil bussen hente dem der de bor.

Den første endringen ble gjort allerede i august i år, da bussen begynte å kjøre innom Hålandsmarka på vei fra Bryne til Solakrossen på avgangene fra Bryne kl. 14.20 og 14.30.

-Vi har lyttet til de som bor i Hålandsmarka og er svært glade for å få dette på plass, sier kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus, Elisabeth Tostensen.

-Vi er imponert over ungdommene som har stått på for å få til dette. Det har vært et kostnadsspørsmål, og vi har jobbet sammen med ungdommene for å få dette til, forklarer hun.

Ny trasé for rute 58

Endringen gjør at bussen vil kjøre en litt annen trasé enn før. Det kan bety at noen få må ta buss fra en annen holdeplass enn de pleier. Det vil også være korrespondansemulighet mellom rute 41 og rute 58. Kolumbus oppfordrer derfor til å sjekke hva endringen betyr for deg på kolumbus.no. Der finner du også informasjon om andre ruteendringer som skjer 2. januar.

Klikk for stort bildeKart over ny trasé for rute 58. Blå strek er ny rute, og rød strek viser hvor bussen ikke lenger skal gå.