Ny dagsturhytte i Sola - hvor vil du at den skal plasseres?

Neste år skal solabuen og andre dagsturister få et flott utfartssted og turmål i kommunen i form av en dagsturhytte. Nå har du muligheten til å komme med innspill til plassering av hytta.  

Dagsturhytte - Klikk for stort bilde Magnar Egil Øren Gangsø   
 

– Dagsturhytta vil ikke bare bli en attraksjon i seg selv, men den vil hjelpe både små og store med å komme seg oftere ut på tur, noe som er et viktig folkehelsetiltak, sier prosjektleder i Sola kommune, Helga Aaresjold Gjøse. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Sparebankenstiftelsen SR-Bank, Rogaland fylkeskommmune og kommunene i Rogaland.  

Slik blir dagsturhytta 

Dagsturhyttene har et felles design og er på 15 kvadratmeter innvendig, med en enkel utforming. Hyttene kommer med vedovn og solcellepanel for belysning.  

Sosial møteplass i naturen 

Familier og folk i alle aldersgrupper vil møtes på hytta. Her er det perfekt å søke ly og spise matpakken, og slå av en prat med andre som er på besøk. Barnehager, skoler, vennegjenger og andre kan også ta turen.  

I hytta vil det være et lite bibliotek. I tillegg til å være et turmål i seg selv, bidrar et bibliotek i hytta til å gi en turopplevelse utover det vanlige. 

Dagsturhytta vil også fungere bra som en formidligsarena der det kan avholdes konserter, forestillinger, lesestunder eller annet.  

Hvor ønsker du at dagsturhytta plasseres? 

– Dagsturhytta skal være et hverdagsturmål. Det er derfor viktig at den blir lett tilgjengelig for mange til fots. Vi vil også ta en vurdering og hensyn til naturmangfold og kulturminner ved plassering av hytta, sier Areskjold Gjøse.

Har du innspill til plassering av hytta, hører vi gjerne fra deg innen august. Send dine innspill her:

Innspill til plassering av dagsturhytte i Sola

Felt merket med * må fylles ut


Kontaktperson:

Helga Aareskjold Gjøse
Mobil: 400 37 896

Dagsturhytte - Klikk for stort bilde Magnar Egil Øren Gangsø