Ny eller større søppeldunk?

I løpet av 2019 vil alle som har gammel 120-liters grå dunk få ny 140-liters beholder, uten ekstra gebyr. Akkurat nå er vi tomme på lager, men får inn en ny ladning mot slutten av februar.

Søppeldunker for restavfall - Klikk for stort bilde

Bytte av dunk vil skje fortløpende, område for område - du trenger ikke å melde inn ønske om å bytte.

Ny ordning 

De fleste har fått med seg at de fra 1. januar 2019 skal kaste plast i grå dunk sammen med restavfall. Alt du trenger å gjøre er å legge plasten i restavfallet, så vil det nye ettersorteringsanlegget på Forus finsortere avfallet for deg, før det blir vasket og resirkulert. Også metall kan gå i restavfallet fra hvis det er plass i dunken. Har du ikke plass, kan du fortsatt levere metallemballasje på nærmeste ubetjente miljøstasjon, samme sted du leverer glassemballasjen.

Hvis du har mer restavfall enn det er plass til i dunken, kan du kjøpe avfallsekker til 65 kroner sekken på Sola bibliotek og Tananger bibliotek. Sekken setter du frem på hentedag den uka det tømmes restavfall hos deg.

Du kan også bestille en enda større dunk. Her kan du se prisoversikt og legge inn en bestilling.

Lurer du på hvor stor din restavfallsbeholder er? Alle beholderne er merket med størrelse, med unntak av beholderne på 120 liter. Dersom restavfallsbeholderen er mindre enn grønn beholder, har du den minste størrelsen og vil automatisk få ny beholder som rommer 140 liter.