Nyttige arbeidserfaringer for ungdom i Sola

Gjennom prosjektmidler fra barne-, ungdom og familiedirektoratet har Ungdomsteamet i Sola kommune hatt muligheten til å få 16 ungdommer i sommerjobb.

Klikk for stort bildeKaffepause innom arbeidstreningsseksjonen.

Nyttige prosjektmidler

Sola kommune fikk i vår prosjektmidler fra BUFDIR for å ansette ungdom i sommerjobb. Prosjektet har som mål å gi ungdom mulighet til å lære om arbeidsprosesser fra A til Å, og ungdommene får støtte i både søknadsskriving, i løpet av arbeidsukene og ved prosjektets slutt. June-Marie Tollefsen jobber i Ungdomsteamet, og er en av de som følger opp de nyansatte. – Dette er et utrolig givende prosjekt, ungdom i Sola får arbeidserfaring, mulighet for at de tjener noen kroner selv og mot til å søke arbeid senere, forteller June-Marie.

Luking er sosialt

I Tananger holder arbeidstreningsseksjonen til, og her møtes en god gjeng hver morgen. Det er arbeidsleder Chris Anders Abrahamsen som er med de unge ansatte hver dag. - Jeg begynte selv hos arbeidstreningsseksjonen i januar, og det var kjekt å bli spurt om å ta ansvar for ungdommen som fikk sommerjobb i år. Det gir også meg nyttig erfaring. De er en helt topp gjeng å jobbe med, forteller han.

På arbeidstreningsseksjonen i kommunen er Jimmy Helleberg en av ungdommene som er i sin første sommerjobb. – Vi møtes innendørs hver morgen, spiser frokost sammen og planlegger hva vi skal. Dagen i dag har gått med på luking og fiksing i Midgardsparken. Noen dager blir det litt mye luking, men luking kan være ganske sosialt, det og, forteller Jimmy.

Klikk for stort bildeJune-Marie fra Ungdomsteamet følger opp prosjektet, her innom Jimmy (16). Chris Anders (t.h) er arbeidsleder for ungdommene.

Ungdomsteamet følger opp

Det er ungdomsteamet som har initiert prosjektet og fått flere avdelinger i kommunen til å ta imot ungdommer i sommerjobb. - Prosjektet er veldig positivt. Alle ungdommene står på, og de får nyttig erfaring til når de skal ut i jobb senere, forteller June-Marie Tollefsen fra ungdomsteamet.

Foruten gjengen som holder kommunens lekeplasser, parker og friområder ryddige, er Sørnes, Sømme og Høgeholen barnehager med, driftsavdelingen og Sola sjukeheim. Ungdomsteamet er veldig glade for at så mange avdelinger i kommunen ville ta imot ungdommer i sommerjobb. – Prosjektet hadde ikke blitt til om ikke flere hadde stilt opp som arbeidsgivere for de flinke ungdommene, så det setter vi utrolig stor pris på, sier June-Marie i ungdomsteamet.

Lærerikt for store og små

Da prosjektet ble presentert for barnehagene i Sola kommune ble Britt Eli Pedersen, styrer i Sømme barnehage engasjert og meldte straks sin interesse. – Det er alltid positivt å få inn ungdommer. Det er lærerikt, både for oss ansatte, for ungdommene selv og for barna, forteller Britt Eli. Prosjektet sikrer også god oppfølging, både før, underveis og etter arbeidet er avsluttet. Det gir god øvelse, uansett hvilket yrke man skal inn i senere.

Klikk for stort bildeBritt Eli og Karolina sørger for fine sommerdager for barna i Sømme barnehageI barnehagen er Karolina Antosiak i jobb. Hun forteller at bare på litt over en uke har hun lært mye nytt om å jobbe med små barn. – Man forstår raskt at barna kommuniserer utrolig bra. Så når det er på plass, er det bare å gå i gang med lek, læring og å ha det kjekt sammen. Barna er utrolig kreative, forteller Karolina.