Oppfriskningsdose til alle over 65 år

Alle i Sola over 65 år vil de neste ukene få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine.

Sola kommune / Odd Kristian Stokka

- Vi starter nå med våre eldste innbyggerne. Personer over 85 får snart en telefon med tilbud om vaksinetime. Vaksineringen skjer ved vaksinesenteret vårt på nye Soltun sykehjem i Solakrossen. Det er greit også for familien rundt å vite at det nå blir en runde med oppfriskningsdose for kommunens seniorer, sier Reidun Vigdel Ølberg, leder for Sola kommunes vaksineprogram.

Også oppfriskningsvaksinering av beboere på sykehjem og institusjoner blir organisert av kommunen. Litt over 3500 av innbyggerne i Sola er over 65 år.

Påfyll

Målet med en oppfriskningsdose til personer over 65 år er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk av covid-19, og å gi høyere grad av beskyttelse mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse

Rekkefølgen for vaksinering med oppfriskningsdose følger den samme aldersprioriteringen som ved grunnvaksinasjonen. Det vil si at sykehjemsbeboere og alle over 85 år får tilbud først, deretter aldergruppene 75-84 år og så 65-74 år. Det må minimum ha gått 6 måneder mellom vaksinedosene.

Les mer: Hvorfor oppfriskningsdose til deg over 65 år? – fhi.no

- Vaksineringen av de aller eldste starter nå. Planen er at vi i uke 44 kan begynne vaksinering i aldersgruppen 75-84 år, sier Vigdel Ølberg.

Alle over 65 år bør også årlig ta vaksine mot sesonginfluensa. Også denne vaksineringen starter snart. Det skal minimum gå 1 uke mellom de to vaksineringene.

Åpent for timebestilling

Innbyggere over 65 år kan allerede nå bestille time for sin oppfriskningsdose med koronavaksine.

Du kan velge time her

Du kan også bestille vaksinetime ved å ta kontakt med oss via epost koronavaksine@sola.kommune.no, eller ringe 51 65 33 00 (mandag – fredag: 08.00 – 15.30 (fra 1. november 10.00 – 14.00)).

Vaksinasjonssted er nye Soltun sykehjem, Fredtunvegen 21, i Solakrossen.

Vaksinedatoer de neste ukene:

• Torsdag 28. oktober 15.00 - 18.00
  • 10. november