Parkering og parkeringsavgift på Sola rådhus

Fra onsdag 30. september kan solabuen og alle andre benytte seg av parkeringsanlegget ved rådhuset.

Klikk for stort bilde

– Hittil er det kun ansatte i kommunen som har brukt parkeringsanlegget. Det skulle ha åpnet i for allmennheten i vår, men det tekniske utstyret som er nødvendig for å få parkeringsanlegget i drift ble forsinket grunnet korona, sier eiendomssjef Eirik T. Saltrø i Sola kommune.

Nå er alt klart til åpning 30. september.

Parkeringsanlegget har plass til omtrent 160 biler inkludert:

• 10 handikapparkeringsplasser.
  • 10 kortidsparkeringsplasser.
  • 8 parkeringsplasser med offentlig lading av elbiler.

Parkeringsavgift

Fra og med 30. september blir det innført parkeringsavgift på rådhuset både for ansatte i kommunen og alle andre som bruker parkeringsplassene. Det er Stavanger parkering som administrerer betalingen. Du kan velge om du vil betale med app, kort, kontakt eller senere etter at du har kommet hjem.

Satsene gjennom døgnet er:

• Første tre timer gratis.
  • Fra og med fjerde time, frem til kl. 18.00: 2 kroner timen.
  • Fra og med fjerde time mellom kl. 18.00 – 06.00: 10 kroner timen.

Slik betaler du for parkeringen

Betaling i automaten

Registreringsnummeret ditt blir lest av kamera ved innkjøring. Du har nå gyldig parkering.
Før utkjøring taster du inn registreringsnummeret i betalingsautomaten og betaler.

Betal senere

Betaler du ikke ved avreise kan du logge på PayLater og betale innen 48 timer. Blir dette ikke gjort, vil faktura bli ettersendt i posten.

EasyPark

Bruker du appen EasyPark og har kameraparkering aktivert vil alt skje automatisk. Da trenger du ikke å gjøre noe. Skiltavleseren vil avregne daglig kostnad og trekke fra betalingskortet. Husk derfor å legge inn betalingskortet i appen også.

Eiendomssjef Eirik T. Saltrø
E-post: eirik.t.saltro@sola.kommune.no