Rikssamlingsjubileet Hafrsfjord – Nordvegen 2022

Nå er det like før vikingfesten starter i Hafrsfjord! Se alt som skal skje.

Vi drar 1150 år tilbake i tid da vikingene med Harald Hårfagre i spissen, satte Sola, Hafrsfjord og regionen vår inn i norgeshistorien. Blir du med på feiringen? 

Hovedmarkeringen i Hafrsfjord 

18. og 19. juni tar vi i bruk hele Hafrsfjord som opplevelses- og aktivitetsområde. Det kommer ti vikingskip til Hafrsfjord som du kan oppleve på nært hold, og vi fyller tre områder ved fjorden med unike kulturopplevelser og frakter deg mellom dem med båt.  

  • I Møllebukta blir det vikingfestival med blant annet marked, aktiviteter, bueskyting og sverdkamp.  
  • På Ytraberget slipper vi til skuespillere, dansere og musikere med sine tolkninger av vikingtid og rikssamling, og det blir leker og aktiviteter for barn. 
  • I Sømmevågen kan du bli med å lage ulike håndverksprodukter og delta i aktiviteter. 
     

Dette skjer i Sola før hovedmarkeringen 
 

9. – 18. juni: Velkommen til kunstutstillingen «Vikingskip» på Sola bibliotek  

2. og 6. trinn ved Grannes skole har tegnet vikingskip sammen med kunstner Else-Marie Revheim. Utstillingen er åpen fra 9. juni – 18. juni i bibliotekets åpningstider.  

14. juni: Lær å tegne vikingskip på Sola bibliotek 

Har du lyst å tegne ditt eget vikingskip? På biblioteket får vi besøk av Else-Marie Revheim og hun vil vise deg hvordan du kan tegne vikingskip. Arrangementet passer best for deg som går på barneskolen og det er gratis å delta. 

Det blir to runder med tegning. Den første starter kl. 17.00 og den andre runden starter kl. 18.00. Tegningen foregår i Utstillingssalen på Sola kulturhus.  

15. juni: Fredsmarkering med Kvinneskipet Embla 

Kvinnene i fredsskipet Embla ror for fred. I Sømmevågen, ved Flyhistorisk museum i Sola, kan du være med på Emblas særegne fredsseremoni denne onsdagskvelden kl. 18.00 - kl. 20.00. Seremonien avsluttes med en solsikkemarsj på området. Solsikken er Ukrainas nasjonalblomst. Etter fredsmarkeringen blir det foredrag om Embla-prosjektet i minglehallen på Flymuseet. Arrangementet er gratis. 

16. juni: Vikingskipskonvoi i Hafrsfjord   

Vær og vind bestemmer vikingskipenes ankomsttid (estimert ankomst er kl. 17.00) Følg med på oppdateringer på Rikssamlingsjubileets Facebook. Vikingskipene seiler en runde rundt Hafrsfjord. 


17. juni: Vikingfestivalen Hafrsfjordkaupangen i Møllebukta åpner kl. 16.00. 
 

Mer informasjon og fullt program 

Gjør deg klar, se fullt program og kjøp billetter på Rikssamlingsjubileets nettsider. 

Rikssamlingsjubileet er et samarbeid mellom Sola kommune, Rogaland fylkeskommune, Haugesund kommune, Karmøy kommune og Stavanger kommune.