Skolene åpner igjen

Undervisningen starter for fullt, men SFO blir noe redusert.

Klikk for stort bilde Elisabeth Tønnessen  

Etter flere uker med hjemmeskole gleder vi oss til å ta imot de yngste elevene igjen. Mandag 27. april åpner skolen igjen for 1.- 4. klasse. Mye blir som før, men noe blir også annerledes. Utgangspunktet for måten vi organiserer skoledagene på er nasjonale råd som kommer fra Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet.

Dette blir annerledes

  • 1. til 4. trinn ved skolene følger ordinær timeplan med nødvendige tilpasninger.
  • Morgen-SFO utgår de første to ukene, men SFO er åpen etter skoletid og til kl. 16.00.
  • SFO vil så langt det er mulig gjeninnføre ordinære åpningstider fra og med 11. mai.
  • Eleven tar med matpakke og vannflaske til skole og SFO. Matpakken å tåle å bli oppbevart i sekken
  • Det blir mye uteaktivitet, så ha på klær for å være ute.
  • Leker må bli igjen hjemme.
  • Husk solkrem på fine dager.

Bare friske barn og ansatte på skolene

Det er friske barn og ansatte som skal møte på skolene. Dersom ansatte eller de barna som nå skal møte på skolen har symptomer på koronavirus kan de bli testet for dette. De skal da elektronisk kontakt med fastlegen sin.

Er det noe du lurer på?

Skolene gjør nå en omfattende jobb for å få på plass nye rutiner basert på veilederen fra Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet. Det er mer informasjon om oppstarten på skolenes hjemmesider. Hvis du har spørsmål rundt dette blir vi veldig glad om du tar kontakt med skolen, så vil de svare deg så godt de kan. Vi ønsker en trygg oppstart for alle elever, og vi gleder oss til å komme i gang.

Skolesjef Irene Jørgensen svarte også denne uka på spørsmål tilknyttet skolestart. Gikk du glipp av sendingen, kan du se den igjen her: