Slik blir 17. mai i Sola

17. mai-programmet er klart, og det blir flere høydepunkt i løpet av dagen.

Klikk for stort bilde

Båtkonvoi fra Tananger, hele Norge synger med på nasjonalsangen kl. 13.00, veteranbiltog og digital festsending fra kulturhuset er noe av programmet i kommunen.

Hele programmet for 17. mai finner du her.

Vi oppfordrer alle i Sola til å sende oss bilder fra nasjonaldagsfeiringen. Bruk emneknaggen #17maiSola og del dem med oss på Facebook eller Instagram. Husk å sørge for at du har tillatelse fra personer som er avbildet før du deler.

Arrangement for maks 50 personer

Hvis dere som lag, organisasjon, FAU eller annen gruppe ønsker å avholde et arrangement med maks 50 personer, hvor en eller flere personer står som ansvarlig, er det lov. Sett dere inn i smittevernreglene for arrangementer og samlinger.

Vi oppfordrer å finne på kjekke ting i fellesskap utendørs. Det er lov å samle seg, så lenge man kan holde 1 meters avstand til hverandre. Gjør det enkelt, ta med medbrakt is, brus og pølser på termos og lek 17. mai-leker med barna.

Bli med og syng nasjonalsangen

Kulturministeren har oppfordret alle til å bli med på fellessang kl. 13.00. Korpsene vil spille opp på rådhusplassen, og på kommunekaien i Tananger. Bli med å syng, uavhengig om du gjør det fra sofaen, i hagen, på tur i skogen eller hvor du måtte befinne deg. Vi synger første, syvende og åttende vers, som du finner tekst til her. (PDF, 55 kB)

Etter sangen vil ordfører holde sin tale for dagen utenfor rådhuset. Denne kan du se via kommunens Facebookside. Har du ikke en Facebookbruker, er siden likevel åpent og mulig å se for alle.

Digital festsending fra kulturhuset

Til den digitale festsendingen kl. 17.30 fra Sola kulturhus, vil vi dele bilder som har kommet inn, i tillegg til at du kan få høre taler for dagen, musikk fra Sola Brassband, og sang fra Alida Løvbrekke og Ingrid Kjosavik.

Festsendingen kan du se streamet fra Sola kommunes Facebookside. Siden er åpen selv om du ikke har bruker på Facebook – du trenger kun en PC, mobil eller et nettbrett med internettkobling, åpne en nettleser med denne linken.

Vel møtt – hjemmefra, og gratulerer med nasjonaldagen!