Sofie får blomstereng på Håland

Klikk for stort bildeDet blir i økende grad fokus på å ta vare på naturen, biologisk mangfold generelt og insekter spesielt, også i kommunen.

Brev til ordføreren
Sofie fra Tjelta har skrevet brev til ordføreren for å be om at vi tar bedre vare på insektene våre. Hun er inspirert av 7. klassinger fra Herøy som fikk kommunen til å vente med å klippe gresset for å redde biene. Hun er ikke alene om å ha fokus på dette, både politikere og parkavdelingen i kommunen er interessert i problemstillingen. Nå vil kommunen lage en blomstereng på vei til skolen, som Sofie og hennes klassekamerater kan følge med på. Her skal insekter få kose seg på et område som ikke skal klippes så ofte.

– Det er viktig at vi hører også de yngste stemmene, og at de unge ser at de blir tatt på alvor når de først tar initiativ. Derfor er jeg veldig glad for at Sofie nå skal få sin egen blomstereng, sier varaordfører Jan Sigve Tjelta.

Takk for engasjementet
I dag var hun ute med varaordføreren for å så frø som skal bli starten på denne blomsterengen, som befinner seg like ved parkeringen til Hålandsskogen.

Tjelta takket for engasjementet og er stolt over at kommunen tenker nytt på dette området.
– Når verden forandrer seg kan vi ikke fortsette som om ingenting har skjedd. Vi må tilpasse oss og finne nye løsninger, slik som vi gjør her, avslutter Jan Sigve Tjelta.