Sola åpner korona-testsenter i Risavika

Mandag morgen 31. august kl. 06.30 kunne reisende mellom Danmark og Norge bli testet for korona ved ferje-utenlandsterminalen i Risavika i Sola.

Klikk for stort bilde Sola kommune

Sola kommune har det medisinske og organisatoriske ansvaret for testsentrene i Risavika og på Stavanger lufthavn, Sola. I samarbeid med blant andre rederiet Fjordline, har kommunen fått på plass testmuligheter for reisende som kommer sjøveien til regionen vår. Helse Vest bidrar i installasjonen av tekniske løsninger til testsenteret.

Testtilbudet gjelder både rogalendinger som kommer hjem fra utenlandsreise, turister og andre reisende som ankommer regionen vår.

I en egen hall ved utenlandsterminalen i Risavika kan reisende i personbiler og bobiler, etter at de har kjørt av ferja, svinge innom og bli testet fra bilen.

Trailersjåfører kan testes i eget avlukke, der også reisende uten bil kan få utført covid-19-test.

- Sammen med gode samarbeidspartnere i regionen har vi jobbet intensivt med å få til testmuligheter både på flyplassen , og nå også i Risavika. Jeg er glad for at også reisende som kommer sjøveien nå får et testtilbud, sier Sola-ordfører Tom Henning Slethei.

Les på vår koronaside for praktisk detaljer om testsenterne.

Klikk for stort bilde Sola kommune