Sola Arena er åpnet

Bredde- og toppidretten har allerede tatt Sola Arena i bruk. Nå er anlegget offisielt åpnet.

- Endelig er vi her og kan markere at nye, flotte Sola Arena er i bruk. Her kommer det til å yre av liv, idrettsglede og konkurranseinstinkt fra morgen til kveld, sa solaordfører Tom Henning Slethei da arenaen torsdag kveld ble offiselt åpnet

Sola Arena er det femte anlegget på Nord-Jæren i Folkehallene– det interkommunale samarbeidet for å realisere gode og moderne idrettsanlegg for både bredde og elite.

I hjertet av Sola Arena finner vi velodromen. En 250 meters bane med internasjonale mål. Banen kan brukes av alle, fra nybegynnere til spesialister. Her kan skoleelever, sykkelklubber og publikum oppleve sykling på Norges eneste innendørs 250 meters bane.

Sola Arena huser en topp moderne flerbruksbane. Banen er streket opp, og har skillevegger til å støtte 6 forskjellige ballsporter:

• Håndball
  • Innebandy
  • Tennis

Ved siden av flerbruksflaten finner du turnhall for apparatturn. Turnhallen brukes ukentlig av lokale turnklubber i eierkommunene og er den eneste idrettsflaten i Sola Arena som ikke er publikumsflate. Hallen har alle apparatene for turn til både kvinner og menn:

• Frittstående
  • Bøylehest
  • Ringer
  • Hopp
  • Skranke menn og kvinner
  • Svingstang
  • Bom
  • Trampoline

I tillegg har Sola Arena mange møte- og treningsrom.