Sola får med seg 22 kommuner på velferdsteknologi

Gruppefotografi av representanter fra kommunen og representanter fra leverandøren av medisindispensere.  - Klikk for stort bildeKommunen signerte tirsdag 18. desember den første av i alt to rammeavtaler med leverandører av elektroniske medisindispensere. Kontraktene er på vegne av 23 kommuner. Denne uken signerer nesten hele Rogaland kontrakter med leverandører av elektroniske medisindispensere. På nyåret rulles teknologien ut hos innbyggerne.

De elektroniske medisindispenserne sikrer at rett medisin blir gitt til rett tid, og varsler hjemmesykepleien dersom medisinen ikke blir tatt.

–Vi rigger oss for eldrebølgen. Flere skal bo hjemme lenger, nå legger vi til rette for det, sier Solveig Økland, prosjektleder for velferdsteknologi i Sola kommune.

Selvstendige innbyggere

Innbyggerne, som i mange tilfeller klarer en del selv, men trenger litt hjelp til å holde styr på medisinene, vil nå slippe å sitte hjemme og vente på å få tildelt medisindosen sin. Nå kan de gå ut og handle eller gjøre de ærendene de skal, uten å måtte vente på hjemmesykepleien. Dermed vil de ikke miste friheten i hverdagen, selv om de får medisindispenser.

Gode erfaringer

Sola og Haugesund er de to kommunene som har testet ut elektroniske medisindispensere. Dette er en måte å frigjøre ressurser i kommunen, som da kan brukes til andre oppgaver. I årene som kommer blir det flere som vil trenge hjelp, og det er derfor viktig å ta i bruk teknologi der det kan avlaste kommunens personell.

– I Sola har vi gode erfaringer med bruk av medisindispensere i dag, vi er derfor glade for å ha fått med oss store deler av fylket i denne anskaffelsen, sier Økland.