Sola starter nå vaksinering av 12-15-åringer

Sola kommune starter onsdag 8. og torsdag 9. september opp vaksinering av innbyggere mellom 12 og 15 år.

8. og 9. trinn er aller først ut, etterfulgt av 7. og 10. trinn. Vaksinasjonen av denne aldersgruppen foregår de neste tre ukene.

Det vil komme en SMS med informasjon og lenke til bekreftelse av tidspunkt for tildelt vaksinetime. Vi ber om at det tilstrebes å bruke tildelt time.

Også vaksinering av denne aldersgruppen vil foregå på ettermiddagstid i sentralvaksinasjonslokalene ved nye Soltun sykehjem. Adressen Fredtunvegen 21, Solakrossen. Inngangen er på sørsiden av bygget.

Husk samtykkeskjema, egenerklæring og ID!
For koronavaksinasjon hos ungdom under 16 år kreves samtykke fra foresatte. Vi ber om at begge foresatte signerer. Husk også å fylle ut egenerklæring.

Samtykkeskjema og skjema for egenerklæring finner du her. Disse må fylles ut og tas med på vaksinedagen.

Husk også gyldig legitimasjon (pass, ID-kort, eller bankkort med bilde).

Litt om bakgrunnen for vaksinering av 12-15 åringer
Barn og unge blir sjelden alvorlig syke av covid-19, og de aller fleste får ingen eller lite symptomer på sykdom. I en tid med mye smitte i denne aldersgruppen mener Folkehelseinstituttet at det er riktig å tilby vaksine også til denne gruppen, slik at de er beskyttet mot alvorlig forløp av sykdommen. Koronavaksinen som tilbys er godkjent fra 12 år og oppover. Vaksinasjonen skal bestå av én dose i første omgang.

Ungdommer som oppholder seg i Sola, men ikke går på skole eller er folkeregistrert i kommunen, må ta kontakt med vaksinekontoret.

Kontakt kommunen
Hvis du har spørsmål om vaksinering kan du ringe kommunens vaksinetelefon, bemannet hverdager fra kl. 09-11, på 91 24 28 57. Du kan også sende spørsmål til koronavaksine@sola.kommune.no.