Sola tar gull i kommune-NM

ordforer2 - Klikk for stort bilde Det er syvende gang NHO har kåret landets beste kommune, og syvende gang Sola står øverst på pallen. Ordføreren synes årets gull er det aller gjeveste.

Andre oljekommuner faller på listen
Kommuner som Stavanger, Bergen og Sandnes faller flere plasser sammenlignet med fjorårets kåring. Mens Sola står stødig på toppen av pallen.

– Dette var veldig gøy. I år var vi langt fra sikre på at vi skulle gå av med seieren. Etter en nedgang i oljeindustrien har både næringslivet i kommunen og kommuneøkonomien fått kjenne på omfattende kutt. Vi har vært gjennom noen tøffe runder med omstilling, derfor er jeg stoltere i år, enn noen av de andre årene, sier ordfører Ole Ueland.

Kommuneøkonomien innenfor topp ti
De ulike kriteriene som måles er knyttet til faktorer som bedrifter setter høyt. Det er næringsliv, kompetanse, arbeidsmarked, demografi og kommuneøkonomi.

Selv med fallende skatteinntekter har Sola kommune den syvende beste kommuneøkonomien i landet. Dette på tross av at vi ikke har eiendomsskatt i kommunen.

Mange ingeniører og flest fagarbeidere
Sola kommer også svært godt ut på kriteriene knyttet til kompetanse. Ingen andre kommuner har flere med fagbrev enn Sola. Når det kommer til ansatte med teknisk og naturvitenskapelig utdanning er vi på sjetteplass.

– At vi skårer så høyt på kompetanse er jeg spesielt fornøyd med. Har man utdanning er man også bedre rustet i tider med omstilling. At vi har høy kompetanse blant kommunens innbyggere gjør også at det blir attraktivt for bedrifter å etablere seg hos oss, så det er veldig positivt, sier Ole Ueland.