Stor ungdomskonsert i Sola til helgen

Fredag og lørdag går Solafestivalen av stabelen. På lørdag blir det gratiskonsert med Hkeem og Kriminell kunst i rådhusparken i Sola.

På fredag blir det ulike workshops i dans, gatekunst, film & foto, selvforsvar og ungdomsengasjement. Kvelden avsluttes ute, med konsert med Tungi og Malando og TØFL.

Målgruppen for festivalen er ungdom fra 8. klasse og opp til 20 år.

Artister du kan oppleve i rådhusparken lørdag er:

• Joggedress
  • Alida
  • Freya &Helena
  • Kriminell kunst
  • Hkeem

Sikre deg billett på forhånd og reis kollektivt

Vi anbefaler alle å sikre seg gratisbillett på forhånd for å unngå kø. Billettene lastes ned på sola kulturhus sin nettside.

– Vi venter storinnrykk på lørdag. Flere hundre billetter er allerede tatt ut. Jeg anbefaler alle å sikre seg en billett på forhånd og å reise kollektivt, sier Trine Ottosen i Sola kommune.

Det er mye som skjer i regionen og Sola i helgen. Vi oppfordrer alle som kan til å ta bussen på lørdag.

Voksenparkering

Det kan bli mye trafikk i området lørdag. Vi har derfor definert drop-off soner, hvor de som blir kjørt til festivalen kan slippes av på en trygg måte. Dette er mellom Sola kirke og rådhuset. Vær likevel oppmerksom på at bussen også kjører her.

– Foresatte kommer ikke inn på selve festivalområdet, men kan samles på «voksenparkeringen» som er like utenfor, dersom du ønsker å være i nærheten av ditt barn. Her får du kaffe og mulighet til å slå av en prat med andre foreldre, sier Ottosen.

Kun rusfrie ungdommer kommer inn

For å slippe inn på festivalen må du være mellom 8. klasse og 20 år. I tillegg er det et helt rusfritt arrangement. Mistanke om rus er nok for at du ikke slipper inn. Bager, vesker og jakker vil bli sjekket. Det er fordi dette skal være trygt og fint for alle deltagerne.

Om Solafestivalen

Solafestivalen er et samarbeid mellom UKiS,  Sola ungdomsråd, Sola kommune og Sola kulturhus. Ungdommer i Sola har vært med å skape festivalen fra A til Å.

Det er et rusfritt og gratis arrangement for ungdom fra 8. klasse til 20 år. Alle må ha billett for å komme inn.