Synkende smittenivå - slutt på munnbind-påbud

Ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes forlenger ikke det lokale påbudet om å bruke munnbind i kollektivtransport og drosjer.

Smitten på Nord-Jæren er betydelig redusert de siste ukene. Ordførerne i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes vil derfor ikke forlenge den lokale forskriften med påbud om å bruke munnbind i kollektivtransport og drosjer. Forskriften utløper ved midnatt.

Kommunene anbefaler likevel fortsatt bruk av munnbind i kollektivtransport på tider av døgnet hvor det er mange passasjerer, og i drosjer.

- Innbyggerne har tatt ansvar og vist vilje og evne til å gjøre det som var nødvendig for å få ned smitten. Nå letter vi på tiltakene, men vil minne om at pandemien ikke er over helt ennå. Vi må følge de gjeldende nasjonale smittevernreglene en stund til, uttaler ordførerne Kari Nessa Nordtun, Jarle Bø, Tom Henning Slethei og Stanley Wirak.

De fire ordførerne understreker viktigheten av å bli vaksinert. Fortsatt er det noen som av ulike årsaker ikke har fått vaksine. Alle kommunene har nå god vaksinekapasitet, og ordførerne oppfordrer innbyggere som ennå ikke er fullvaksinerte om å bestille time.

Les alt om vaksineringen i Sola her

- For at samfunnet skal kunne åpne enda mer opp og vi kan leve som normalt igjen, trenger vi at flest mulig vaksinerer seg. Aldersgruppen 25-39 år skiller seg ut med lavere vaksinedekning på både første og andre dose. Vi vil derfor minne om at det er enkelt og gratis å bli vaksinert, og at det i praksis er drop-in-vaksinering i alle de fire kommunene på Nord-Jæren, sier ordførerne.

Status fullvaksinerte over 18 år på Nord-Jæren:

Stavanger       79,1 prosent

Randaberg      74,9 prosent

Sola                 79,2 prosent

Sandnes          81,3 prosent

Kilde: SYSVAK  https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksinasjonsstatistikk/