To nye skoleelever smittet, flere elever og lærere settes i karantene

En elev ved Tananger ungdomsskole og en elev ved Sola ungdomsskole er torsdag kveld meldt koronasmittet. Begge skolene har hatt smittetilfeller tidligere.

Klikk for stort bilde

- Begge de to nye smittede elevene er nærkontakter til tidligere kjent smittekilde, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen.

Smittesporingsarbeidet i Sola kommune har ved Tananger ungdomsskole ført til at en klasse med 28 elever og totalt seks lærere torsdag kveld er satt i karantene. Totalt har tre elever på 9. trinnet ved skolen testet positivt de siste dagene.

Ved Sola ungdomsskole er 25 elever i en klasse, samt seks lærere, torsdag kveld satt i karantene som følge av det nye smittetilfellet. Totalt er fire elever ved skolen, tre på 9. trinn og én elev på 10. trinn, meldt smittet de siste dagene.

- Vi legger stor vekt på informasjon og åpenhet om nye smittetilfeller. Vi har vært forberedt på en slik situasjon, både å håndtere smittetilfeller og ivareta smittevernet på skolene på en best mulig måte. Vi legger opp til hjemmeundervisning for dem som nå må holde seg hjemme i karantene, sier skolesjef Irene Jørgensen i Sola kommune.

Smittestatus

Hittil torsdag 12. november er det registrert i alt tre nye smittetilfeller i Sola kommune. Smittesporingsarbeid og kartlegging av også det tredje smittetilfellet er iverksatt. Nærkontakter blir kontaktet.

I alt er det per 12. november registrert 74 covid-19-smittetilfeller i Sola kommune siden mars, 18 til nå i november.

Se smittestatus, gjeldende regler og råd og hvordan du bestiller covid-19-test

Informasjon om karantene

Alle nærkontakter blir kontaktet direkte og får informasjon om karantene. Karantenen varer i ti dager fra siste dagen man var nærkontakt. De berørte har fått direkte beskjed om hvilken dato som gjelder for seg.

- Vi anbefaler testing av nærkontakter, men ved negativ test skal man fortsatt være i karantene til den datoen man har fått oppgitt, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i Sola kommune.

Så lenge nærkontakten selv er symptomfri, kan man i husstanden omgås som normalt hjemme. Dersom personen i nærkontakt får symptomer, skal vedkommende testes, samt holde avstand fra andre i husstanden hvis mulig. Husstandsmedlemmer anbefales da å holde seg hjemme til svaret på testen er klart.