To smittetilfeller ved Haga skole, flere elever i karantene

To elever ved Haga skole i Tananger er onsdag meldt koronasmittet. Også en elev ved Tananger ungdomsskole har testet positivt på covid-19.

Klikk for stort bilde

- Alle de smittede elevene er nærkontakter til tidligere kjent smittekilder, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen.

Smittesporingsarbeidet i Sola kommune har ført til at to kohorter med elever ved Haga skole er satt i karantene. Det endelige antallet blir klart når smittesporingsarbeidet er fullført.

Onsdag har også en elev ved Tananger ungdomsskole testet positivt på covid-19. En klasse med 23 elever, samt to lærere, er satt i karantene.

- Vi har vært forberedt på slike situasjoner, både å håndtere smittetilfeller og ivareta smittevernet på skolene på en best mulig måte. Vi legger opp til hjemmeundervisning for dem som nå må holde seg hjemme i karantene, sier skolesjef Irene Jørgensen i Sola kommune.

Informasjon om karantene

Alle nærkontakter får informasjon om karantene. Karantenen varer i ti dager fra siste dagen man var nærkontakt. De berørte har fått direkte beskjed om hvilken dato som gjelder for seg.

- Vi anbefaler testing av nærkontakter, men ved negativ test skal man fortsatt være i karantene til den datoen man har fått oppgitt, sier kommuneoverlege Pernille Hegre Sørensen i Sola kommune.

Så lenge nærkontakten selv er symptomfri, kan man i husstanden omgås som normalt hjemme. Dersom personen i nærkontakt får symptomer, skal vedkommende testes, samt holde avstand fra andre i husstanden hvis mulig. Husstandsmedlemmer anbefales da å holde seg hjemme til svaret på testen er klart.