Trenger du et friminutt?

Ordførerne på Nord-Jæren oppfordrer friske til å dra ut i naturen til et konstruktivt friminutt for å rydde langs kyst og strand i kommunen.Strand i Sola - Klikk for stort bilde Elisabeth Tønnessen

Ta et ekstra friminutt

Koronaviruset opptar naturlig nok mange om dagen. Ordførerne på Nord-Jæren oppfordrer derfor friske innbyggere til å være med på et annerledes friminutt ved å ta med seg barn og unge for å rydde strendene og kystlinjene i regionen.

- Kysten er et flott sted å oppholde seg i en tid hvor folk ikke skal samles, og her egner jo de lange strendene i Sola seg ypperlig til en spasertur, samtidig som man gjør noe nyttig, konkret og positivt, sier ordfører Tom Henning Slethei om det felles initiativet.

Han understreker at folk skal følge gjeldende smittevernråd, og ikke utsette seg selv eller andre for risiko.

Ekstra søppeldunker og søppelposer

I Sola kommune vil det bli satt ut dunker merket med strandrydding fire steder, samt plastsekker til å samle søppelet i. Dette er ved Sjøbadet på Myklebust, Regestranden, Ølbergstranden og Hellestøstranden.

I tillegg har Jæren friluftsråd allerede plassert ut avfallsbeholdere og poser ved stranda på Hellestø, Vigdel, Rege og Sola nord.