Vardesenteret - et tilbud til kreftpasienter og pårørende

Vardesenteret er et friareal for kreftpasienter og pårørende fra hele Sør-Rogaland.

Senteret er et samarbeid mellom Stavanger Universitetssjukehus og Kreftforeningen, og er ett av syv vardesentre i landet. Vardesenteret på SUS åpnet i september 2014, og har nå passert 10 000 besøkende.

-Det er viktig at dette er et tilbud til hele regionen og ikke bare Stavanger kommune, sier senterleder Linda Mariette Abrahamsson.

Tilbudet på Vardesenteret er gratis. Her kan kreftpasienter og pårørende delta på et av de mange kursene, temakveldene, samtaler med andre i samme situasjon eller rett og slett bare komme innom for en kaffe.

Distriktssjef Camilla Gram i Kreftforeningen gleder seg også over økningen av besøkende på Vardesenteret.

-Kreftforeningen jobber for at de som er berørt av kreft skal ha så god livskvalitet som mulig. Vardesenteret bidrar direkte til dette, sier Gram.

Fakta om Vardesenteret

Her kan mennesker berørt av kreft møte andre i samme situasjon. De kan ta del i fysisk aktivitet og få råd og veiledning fra fagfolk. Her kan de starte veien tilbake til livet igjen etter at de har fått en diagnose. I dag har vi vardesentre i hver landsdel (Oslo (2), Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Bodø).

Vardesenteret i Stavanger:
Vardesenteret i Stavanger holder til i samme bygg som administrasjonen på Stavanger Universitetssjukehus. Daglig leder er Linda Mariette Abrahamsson. Vardesenteret har åpen fra 9.30-14.00 mandag-torsdag og onsdag 17.30-20.00.

Kontaktpersoner:
Distriktssjef i Kreftforeningen, Camilla Gram: 992 96 630