Varsler at det kan bli endringer i hjemmetjenestene

Klikk for stort bildePå grunn av situasjonen med koronavirus kan det bli endringer i tjenestene til hjemmeboende. Hjemmetjenestene har også innført ulike tiltak for å begrense smitterisiko.

Vi antar at det kan bli redusert bemanning i tiden fremover, og vi kommer til å prioritere tjenester som er helt nødvendige for å opprettholde liv og helse.

Forkorter eller avlyser

Sola kommune vurderer bemanningen daglig og vil sørge for at alle pasientene ivaretas utfra behovet for nødvendig helsehjelp. Når det blir reduksjon i antall ansatte grunnet sykdomsutbrudd, kan kommunen bli nødt å forkorte eller avlyse enkeltoppdrag, som for eksempel dusj, og andre oppdrag som ikke er livsnødvendige. Reduksjonen i tilbudet gjelder både for hjemmesykepleie og hjemmehjelpstjenester.

Pårørende kan bidra

Brukerne får beskjed av dem de mottar tjenester av om hvilke endringer dette medfører for den enkelte. Vi oppfordrer også alle til å holde kontakt med sine nærmeste slik at pårørende kan bidra litt ekstra hvis mulig i denne krevende situasjonen.
I tillegg oppfordrer vi brukere og pårørende om å ha flytende håndsåpe og tørkerull lett tilgjengelig for våre ansatte.

Hva gjør hjemmetjenesten for å begrense smitterisiko?

• Begrenser antall ansatte til pasientene.
  • God håndvask- og hostehygiene.
  • Holder anbefalt avstand der det er mulig.
  • Følger fortløpende de nasjonale rådene for hvem av de ansatte som skal i karantene.
  • Når pasienter har luftveissymptomer og skal testes, eller er testet for korona uten at det foreligger svar, og i tilfeller der det er påvist smitte, skal hansker, munnbind og øyebeskyttelse brukes.
  • Bruk av munnbind som forebyggende tiltak er ikke anbefalt.